Foto: Innsendt/Privat

Ny runde med fargepatrulje

Lillesand kunstforening og Erlend Helling-Larsen er klar med en ny runde av Fargepatruljen i gamle Rosenberg barnehage.

Fargepatruljen er et tilbud til barn i alderen 8 til 12 år. Det er tenkt en gruppe på maks 15 barn. Erlend Helling-Larsen kan fortelle at omtrent halvparten av plassene allerede er bestilt, men at det er plass til flere.

– Jeg føler at vi er iferd med å bli innarbeidet. Vi er imidlertid hele tiden avhengig av påfyll ettersom de eldste hvert år faller fra og noen av ulike årsaker ikke fortsetter, sier kurslederen, som forsikrer interesserte barn og foreldre at man selvfølgelig også i høst vil følge myndighetenes retningslinjer i forhold til covid-19.

Årets kurs starter opp 24. september og det blir kurs 10 torsdager. Første året var utsmykningen av muren øverst i Strygebolten det store prosjektet for fargepatruljen. Sist semester jobbet de unge kunstnerne frem en utstilling som fortsatt henger i Kuben i Arendal. Erlend Helling-Larsen sier til Lillesands-Posten at målet er at også årets kurs skal ende opp i en flott utstilling.

– Målet med kurset er å spre kunstglede både for deltakerne og omgivelsene og hjelpe de unge til å utvikle seg, sier Helling-Larsen som er glad for at kunstforeningen tar på seg oppgaven som flere andre steder er organisert gjennom kulturskolene og dermed bidrar til å holde egenandelen så lav som mulig.

– Det er jo drømmen her i Lillesand også, at dette kan komme inn i faste og trygge rammer og ikke være prisgitt enkeltpersoner, sier Helling-Larsen, som er glad for at flere av hans tidligere elever allerede har meldt seg på en ny runde.

– Hver kurskveld varer halvannen time og vi må kjøre førstemann til mølla, sier Helling-Larsen.