Gummibåtfestivalen blir ikke arrangert til sommeren på grunn av liten tid til planlegging. Leder Alexander Finnøy tror og håper på festival i 2015.
Gummibåtfestivalen blir ikke arrangert til sommeren på grunn av liten tid til planlegging. Leder Alexander Finnøy tror og håper på festival i 2015.

Pause for Gummibåtfestivalen

Det blir ingen Gummibåtfestival på Birkeland til sommeren. Den nye lederen blir nødt til å prioritere jobben. – Ingen kul følelse, sier han.

Leder Alexander Finnøy i Gummibåtfestivalen har gitt beskjed til styret om at han ikke får anledning til å arrangere festival til sommeren.

Dermed tar Gummibåtfestivalen ett års pause.

– Det er på grunn av tidsklemma, rett og slett. Det blir for liten tid til å gjøre festivalen slik jeg vil, og da måtte det bare bli sånn, sier Finnøy.

Han sier han har begynt i ny og tidkrevende stilling, og Finnøy sier han blir nødt til å prioritere jobben.

– Det blir ikke så mye tid til overs, sier han.

Gummibåtfestivalen ble arrangert første gang i 2007 som en venners venner-fest. Siden ballet festivalen på seg, og kjente navn som Plumbo, Luxus Leverpostei og Erik Faber har stått på scenen de siste åra.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I 2013 ble det også arrangert en egen «ta sjansen-konkurranse».

I fjor var det 700 besøkende og 200 påmeldte til båttur og camp på festivalen.

– Sitter langt inne

Finnøy, som tok over ledervervet i oktober i fjor, forklarer at det ikke var noen enkel beslutning å ta.

– Det er nok derfor det har tatt så lang tid før jeg kom fram til avgjørelsen. Jeg har gått flere runder med meg selv og tenkt veldig. Det sitter langt inne å måtte avlyse årets festival, sier han.

Han tror ikke festivalen blir nødt til å legge inn årene for godt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er alltid en fare for at festivaler som tar pause blir lagt ned. Derfor har det også vært utrolig vanskelig å ta den beslutningen. Heldigvis er det mange i styret som brenner for festivalen. Jeg håper og tror den blir arrangert, men kan ikke garantere noe, selv om det ikke er langt unna, sier Finnøy.

Planlegger 2015

Festivalstyret har allerede begynt å planlegge Gummibåtfestivalen i 2015.

– Vi har sett på eventuelle artister og begynt med sponsoravtaler. Til neste festival får vi ett og et halvt år til planlegging, så det bør bli den beste festivalen til nå. Styret har klare tanker om hvordan det skal bli, sier Finnøy.

Vil bli med videre

Om det blir med Finnøy som leder gjenstår å se.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er uvisst. Jeg har sagt at jeg veldig gjerne er med videre, men jeg er avhengig av full tillit fra styret. Jeg skjønner at tilliten er tynnslitt, for jeg har ikke håndtert situasjonen på en god måte, sier han.

Videre organisering av festivalen blir tatt på neste styremøte, men ifølge Finnøy er det ikke satt dato på det ennå.

– Føler du at du har sviktet?

– Ja. Jeg sitter litt med følelsen av at jeg har kjørt festivalen på dunken. Det er ikke noe kult, men jeg ble nødt til å prioritere jobben. Det er den jeg skal leve av, sier Finnøy.