Watoto i Filadelfia

I forrige uke besøkte det velkjente barnekoret Watoto Filadelfia i Lillesand sentrum. Det var en energisk opptreden med mange sterke øyeblikk.

«Watoto» betyr barn på Swahili. Koret består av 18 foreldreløse barn og ti voksne som reiser rundt i hele verden og opptrer. De synger sanger om fred, kjærlighet, glede og ikke minst troen på Jesus.

Full sal

Heldigvis var det bare noen få som måtte stå. Scenelokalet i Filadelfia var fullt av folk, barn og voksne. Koret er veldig populært og har besøkt Stortinget i Norge, så vel som Det Hvite Hus. I inngangen til Filadelfia ble det solgt t-skjorter, armbånd, vesker og dukker, alt til inntekt for Watoto. Det var også en kollekt til slutt i arrangementet.

Gleden i musikken

Barnekoret har samlet foreldreløse barn fra Uganda i Afrika og gitt dem håp om en bedre framtid. Underveis i sitt show forteller mange av barna sine sterke historier og hvordan Watoto har hjulpet dem videre i livet. Hvert år turnerer Watoto syv måneder i strekk, seks dager i uken. Mandag er eneste fridag. Denne måneden er de i Norge. Turneene er måten de tjener penger til mat, klær, skolegang for barna og et tak over hodet. Alt dette gir Watoto til barna som en gang måtte leve på gaten i Uganda i frykt og lengsel. Musikken er en del av gleden i livet deres, samtidig som Watoto har oppfylt deres største drømmer om en familie.

Et bedre Afrika

Watoto vil bygge opp et bedre Afrika, og begynner derfor med de små generasjonene. De har holdt på siden 1997, og har tilsammen hatt 68 Watoto barnekor. I Afrika har barnehjelp-organisasjonen Watoto opprettet egne barnelandsbyer med alle grunnleggende egenskaper et hjem bør ha. I disse landsbyene bor det i dag omtrent 2500 barn som har mistet en eller begge foreldrene sine. Kvinner står også sentralt i Watoto. De har det ofte spesielt vanskelig, og trenger en ekstra trygghet. Watoto har et eget prosjekt som de kaller Living Hope og fokuserer på å gi kvinner som er syke eller i nød det de trenger for et bedre liv.

Energi og rytme

Scenen var full av fargerike kostymer, dans og musikk. Samtlige er iført fargerike drakter under opptredenen og dansingen deres er en rytmisk energibombe. Afrikanske trommer ble også brukt under noen av sangene. Alle var fylt med en uslåelig glede og energi som tok publikum med storm.