Foto: Christian Nørstebø

God jul

Lederartikkel 24. desember 2021:

Så er julen endelig her. Det spesielle i år, er at både første og andre juledag faller i en helg, slik at vi ikke automatsik får det ekstra pusterommet som mange ser frem til. Flere har likevel løst det gjennom avtaler med arbeidsgivere og uansett er julen en høytid som de fleste av oss holder som noe spesielt. Det er en anledning til å samle familiene, noe som for mange er viktigere enn noen sinne.

For dem som ikke har familie i nærheten og muligheten til å treffe andre, kan julehøytiden være en utfordring. Det er også noe å ta med seg. Derfor er det spesielt hyggelig å registrere at mange i julekaoset også har vært oppmerksomme på andres behov og for eksempel gitt penger til de frivillige organisasjonene eller julegaver til juletreaskjonen på Horisonten.

I år er det mange i vårt område som må feire julen i isolasjon eller smittekarantene på grunn av koronaen. Det er selvfølgelig kjipt og det gjelder å gjøre det beste ut av det. De fleste av oss vil nok klare å få en trivelig jul selv om det ikke blir helt som forventet.

TV-kokken Wenche Andersen i TV2 er en av dem som må tilbringe julen i isolasjon. Hun legger ikke skjul på at det er kjipt, men klarer likevel å sette situasjonen i perspektiv i et intervju med egen kanal: «Ta vare på hverandre og vis hensyn hvis man er syk, slik at man ikke smitter noen andre. Også må vi huske på at det er mange som sitter alene året rundt – også på julaften. Jeg er heldig som kan være sammen med familien ellers i året. Dette er bare en liten flis i livet». Kloke ord fra TV-personligheten som flere av oss kan reflektere over.

Vi ønsker alle våre lesere og forbindelser en riktig god jul.