Ser i Lillesands-Posten at «Sup og Stup» vil arrangere noe de kaller «Swimrun Challenge». Lillesand hadde sin versjon av «Swimrun» i 1936 og i de tre følgende år.

Arrangørene brukte et navn alle forsto, «Havnestafetten»! Det var på den tida et badehus ute på «Tuden», og det var svømmesportens, og idrettens ildsjel i Lillesand, lærer Aanund Tveit, som var lederen. Han sto for det meste av svømming i 1930-åra, arrangerte svømmekurs og konkurranser. Men det tok slutt da krigen kom. Tveit ble forresten en av lederne i motstandsbevegelsen under krigen her på Agder, og i 1944 ble han henretta på Trandum.

Når det gjaldt «Havnestafetten» i 1936 som var første gang stafetten ble arrangert, var det tre ungdommer, Knut Beyer Arnesen, Johan Lindeberg og Arne Redse, som fikk denne gode ideen: hvorfor ikke få i gang et spennende sommerarrangement? Som sagt, så gjort.

De slo seg sammen med Aanund Tveit og Lillesand Idrettslag, og satte opp et program for stafetten. Ei gruppe skulle svømme stafett med 6 på hvert lag i havna og ei annen gruppe med 7 på hvert lag skulle både svømme og løpe på land. Det hadde meldt seg 5 lag derav et guttelag fra Sørlandets Sommerleir, og fra LIL et damelag, et pikelag, et guttelag og et oldboys-lag på den første, og 4 lag på den andre gruppa, Sommerleiren, DNTU (Avholdslagets ungdomslag) og to herrelag fra LLL.

Fra Lillesands-Posten, tirsdagen etter stevnet: Sammen med Idrettslaget som stod som arrangør, fikk de stevnet av stabelen til rett tid, og la det være sagt med en gang at morsommere sportsstevne har man neppe vært vitne til i Lille-sand før. Det ble da også omfattet med almindelig interesse fra publikum som fra brygger og båter fulgte deltagerne fra etappe til etappe.

John Gustav Johansen

John Gustav Johansen Foto: Truls Bjørkum Larsen