Lillesand skolekorps: N/A Foto: Privat

La barna begynne i korpset!!

Vi har barna våre i korpset, og skolekorpset i Lillesand ønsker nå å rekruttere flere medlemmer. I den forbindelse har de spurt noen av oss korpsforeldre om å fortelle litt om hvordan vi opplever det at barna våre går i korpset. Det gjør vi gjerne.

Skolekorpset er en plass hvor barna lærer noe og trives med det. Barna gis muligheter for utfoldelse og mestring ut fra sine forutsetninger og nivå.

Hva lærer de da? Jo, det første de lærer er å ta ansvar. Ta ansvar for instrumentet sitt, notene, og for å spille sin stemme, for å lytte til de andre. De eldste i korpset har ansvar for å ta ekstra godt vare på de mindre, for å lage underholdning for de og å hjelpe de med stort og smått.

Alle har også ansvar for å stille opp på alle øvelser og arrangementer korpset har. Det var da strengt, tenker dere. Vi ser det absolutt ikke sånn. Vi skjønner jo at hvis halvparten av barna ikke kommer, så faller alt sammen!

Slik lærer de å samarbeide og å samspille. Hver stemme er like viktig, og de er en del av en større helhet. Alle er med, alle regnes med og alle må ta ansvar for å være med- på tvers av kjønn, alder og kompetanse. Det er ingen som er i reserve, ingen sitter på benken.

Det er mange ting vi foreldre skal følge opp av fritidsaktiviteter, engasjere oss i, stille opp på. Vi registrerer at mange frykter at det er mye dugnad i korpset og store forventninger til at vi foreldre skal bidra. Dette stemmer ikke. Som ved alle andre fritidsaktiviteter er det noen foreldre som må ta i et ekstra tak, men ellers er det viktigst at du som foreldre er med på å støtte og heie frem barnet ditt. Hovedbidraget vårt er å stille opp på konserter og arrangementer og heie og klappe og passe på at uniformen er komplett. Det er fantastisk å se hvor stolte barna er når de får vise frem alt de har øvet på.

Mange av dere tror også at dere selv må kunne spille et instrument eller kunne noter for å sende barna i korpset. Eller like korpsmusikk. Det stemmer heller ikke. Alle barn har en musikalitet i seg som kan og bør hjelpes frem, det er korpsets holdning. Gode instruktører og dirigenter ser mulighetene og talentene hos den enkelte, og når du ser hva din datter/sønn er med på å få til, så skal vi love deg at du liker korpsmusikk.

Og best av alt- å lære noter, og kunne spille et instrument åpner en ny verden av muligheter for barna. Musikkfaget forsvinner ut av skolen, til tross for forskning viser at musikk, rytme og å spille selv er bra for hjernens utvikling og for utvikling av faglig kompetanse i andre fag.

Korpset øver hver onsdag ettermiddag på Borkedalen skole. Har du et barn som har lyst til å se hva vi driver med er dere hjertelig velkomne innom på åpen dag onsdag 2.juni. Ellers håper vi flest mulig vil komme å følge oss når vi spiller i byen lørdag 5.juni, og spør oss hvis du lurer på noe.

Vi korpsforeldre ser at barna våre trives, lærer og utvikler seg, får relasjoner med små og store fra alle skolene i Lillesand, og er stolte av å tilhøre en sammensveiset, flott gjeng som marsjerer og spiller i takt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi ønsker nå alle nye medspillere velkommen inn, så la barna deres begynne i korpset!

På vegne av korpsforeldre

Eva-Kristin Paschen-Eriksen, Kathrine Kleven Danielsen, Åsne Knutson de Presno, Inger Marie Johannessen og Kristin Gustavsen