Om politikk

Knuden 22/9:

Forleden blei mi siddende å høre på radioen, som mi nok gjørr nokså ofte, her bagenom stakitten. Men ofte har det jo vert meier på formidda’n enn på ettermidda’n. Åsså på lokalen. Radioen mi har hatt med oss her i fleire tiår, å der noen har jobba frivillig i fleire tiår. Te glede for mange.

Men så har de somme ti’er overføringer fra an’enetasjen i Henschiens hus i Østregade. Ja, det e jo et godt tiltag. Atte mi slepper å skulle gå henover gada å opp i salen å sidde der å høre på alt det rare som kommer opp å som det hender atte mi ikkje heilt troer på. Der e mye svada som kommer – noen som reiser seg å går på talerstolen å tenker over hå de ska sei for noe imens de på vei opp. Å noen seier ikkje noe i det heile tatt. De stemmer som den andre eller dei andre gjørr, avhengig a åffer et parti de e medlem a. E sa det herre te Tobine å gemalen – de hadde vert på tur i bobilen å va’kje just heilt oppdatert sånn som Serine å e.

-Det e ikkje just gullkorn som legges fram oppe i a’enetasjen, men ein må berømme atte noen gidder, rett å slett, sae Tobine.

-Ja, men det ska vere et gjennomsnitt a folket eller innbyggerne, men det spørs om det sånn sae e. Men ein får håbe atte dei som sidder å slider på stolene der, atte dei får noe igjen for den interessen å arbeidet dei legger ner i det, sae e.

-For det får jo’kje spesielt godt betalt, meite Peder

-Men innsyn i mye forskjellig a det som foregår her på Sanden.

-Jaffall dei som følger med. Der går poltikk i sager, å då e det mange ganger ein tapt sag. Då e det somme ti’er dei som e flest som lissom stemmer, å dei stemmer kanskje galt, til å med.

-Det har du nok rett i, men det avhenger jo a åffer et parti du stemmer, å du å e e jo’kje heller alltid enige. E e meier for å beholde Brentemoen enn du e, å …

-Då vil e bare ha sagt, brøyd Tobine inn, atte de må heller få bygd Borkedalen ferdig, å ikkje la ‘an ligge der med brakker å sånn. De fortjener ein god skole på Borkedalen au.

Mi konne sikkert ha henfalt te enda meier poltikk der mi sto på lørdag, men sola skinte å e ville ner på brygga å kjenne på varmen imens ‘an enda e her. Plutselig kommer reinet å alle dei bånna som bada i Oreholla på søndag, dei har kanskje hatt årets siste bad. Med sånne klimaendringer e det ikkje godt å vide, men bading som om det va juli, e det lenge siden mi har sett. Kanskje sjekta må på land lige godt først som sist? Ha ein god tirsda’!

Artikkelen fortsetter under annonsen.