NYTT POLITIHUS: Politihuset, som blir nabo med Kristiansand jernbanestasjon, er tegnet av Ghilardi + Hellsten Arkitekter. Foto: Ghilardi + Hellsten Arkitekter

Her er landsdelens nye politihus. Prislapp: 340 millioner kroner

(Agderposten) Kruse Smith skal bygge det nye hovedkvarteret til Agder politidistrikt i Kristiansand, som blir hele 17.000 kvadratmeter stort. Byggeprosjektet blir et av de største i Agder de neste årene.

Det nye politihuset blir nabo med Kristiansand jernbanestasjon og fergekaia, og ligger tett på Kristiansand sentrum, E18 og E39. Bygget blir en del av det nye nærings- og kontorområdet som har fått navnet Quadrum.

Politihuset skal romme en rekke funksjoner.

Politihuset er tegnet av Ghilardi + Hellsten Arkitekter. Bygget er hele 17.000 kvadratmeter stort, fordelt på ni etasjer.

– Vi er i gang med en tilpasningsfase, der politiet deltar i utformingen av sine nye lokaler. Dette er ikke standard kontorbygg. 20 prosent av arealet skal romme spesialfunksjoner, som AMK-sentralen og annen beslektet virksomhet, sier regionsjef i Kruse Smith, Anders Larsen, i en pressemelding.

Det nye politihuset skal nemlig romme ny nødmeldingssentral for Agder. Dermed flyttes 110-sentralen fra Stoa i Arendal. Den åpnet i Arendal i 2013.

Utbyggingen av Quadrum vil være et at de største byggeprosjektene i Agder de neste årene.

– Bane NOR Eiendom har jobbet lenge med Quadrum-tomta, og det er viktig for oss at vi nå kan gjennomføre neste prosjekt på området. Vi ser frem til et godt og givende samarbeid de neste to årene, og er helt trygge på at Kruse Smith vil levere et moderne politihus til glede for brukerne og byens befolkning. Bygget blir et landemerke i Kristiansand, sier Sven Kruse-Jensen, prosjektsjef i Bane NOR Eiendom.

SIGNERING: Fra venstre: Regionsjef i Kruse Smith, Anders Larsen, og Sven Kruse-Jensen, prosjektsjef i Bane NOR Eiendom. Foto: Kruse Smith

Byggestart er våren 2021, og bygget skal overleveres til politiet før julaften 2022. Kontraktssum er i underkant av 340 millioner kroner, opplyser Kruse Smith i pressemeldingen.

Arendal fikk ny politistasjon på Stoa i 2016.