Lotteri: Einar Holmer-Hoven, Thor Erling Engemyr, Marion Glamsland Berntsen, Anne Grethe Knudsen og Merete Moen håper på en god julehandel i Lillesand. Foto: Thor Børresen

Lokker med 10.000 kroner i premie

Med 10.000 kroner i førstepremie ønsker handelsstanden i Lilleand å trekke kundene til Lillesand sentrum. De får drahjelp av ordfører og kommuneoverlege.

– Det tryggeste stedet i verden for Lillesanderne akkurat nå er Lillesand, sier kommuneoverlege Thor Erling Engemyr. Han rykket denne uken ut med en anbefaling til kommunens innbyggere om å unngå unødvendige reiser ut av kommunen. Samtidig vil han gjerne understreke at det er trygt å handle i Lillesand.

– All statistikk viser at det er lite smitte som følge av handel. Dersom man sørger for å holde avstand og følge hygieneregler er det trygt. Og butikkene i Lillesand har gjennom hele pandemien vært flinke til å legge til rette for trygg handel, sier Engemyr.

Lotteri

For å unngå trengsel de siste dagene oppfordrer både ordfører, kommuneoverlege og butikkeierne kundene til å spre julehandelen. Derfor starter man også rekordtidlig opp. Allerede i dag går startskuddet for det store julelotteriet.

– Alle som handler for mer enn 200 kroner i en av handelsstandens butikker får et stempel og når kortet er fullt kan det legges i lotterikassen ved siden av minibanken i Sparebanken, forteller Merete Moen, som håper at premien på 10.000 kroner vil være en ekstra motivasjon for kundene til å handle lokalt.

– Og det er lov til å levere flere kort, legger hun til.

Det er Lillesands Sparebank som sponser lotteriet.

– Vi synes det er gøy at handelsstanden har samlet seg om et felles opplegg og synes det er fint å bidra til å støtte opp om det lokale næringslivet sier banksjefen, og får støtte av ordfører Einar Holmer-Hoven som roser handelsnæringen i Lillesand.

– Jeg tror det er mange som setter pris på at vi får en tilnærmet normal jul og den jobben som handelsstanden gjør for å pynte opp og skape stemning. Nå er det opp til oss å være flinke til å følge rådene som er gitt, sier han.

Marion Glamsland Berntsen kan fortelle at butikkene fortsatt tilbyr hjemkjøring av varer for dem som av ulike grunner ikke kan komme til byen selv. Dersom det skulle bli aktuelt med ytterligere nedstengning har man også en beredskap for dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi skal legge til rette slik at folk kan handle lokalt. Vi opplever at mange ønsker det og det setter vi stor pris på, sier Glamsland Berntsen som er innehaver av Matkroken i sentrum. Det er også postkontor og hun benytter i den forbindelsen anledningen til å oppfordre folk som skal sende eller motta pakker til å være tidlig ute og utnytte hele åpningstiden for å unngå trengsel.