Funksjonsprøve: En funksjonsprøve av den nye ventilatoren testes på en Laerdal pasientsimulator Foto: Pressefoto

Skal produsere 1.000 nød-respiratorer på Sørlandet

(Agderposten) Regjeringen dobler respirator-kapasiteten ved å bestille 1.000 respiratorer. Produksjonen skal foregå i Kristiansand

Regjeringen dobler respiratorkapasiteten ved å bestille 1000 respiratorer fra Norske bedrifter, skriver statsministerens kontor i en pressemelding.

Løsningen er utviklet av folk fra oljebransjen, og forsvarsbransjen, etter at gründer Eivind Gransæther i olje- og gassbransjen tok kontakt med Forsvarets forskningsninstiutt, ifølge statsminister Erna Solberg. Det melder VG.

Det er Forsvarets forskningsinstitutt og bedriftene Servi og Laerdal Medical som skal samarbeide om produksjonen av respiratorene.

– For den nasjonale helseberedskapen ligger det en stor trygghet i dette. Produksjonen vil foregå i Kristiansand, den vil starte allerede i midten av april. I første omgang har vi bestilt 1.000 respiratorer. På sikt kan produksjonen økes. Norge kommer nok ikke til å trenge alle disse, det betyr at vi også kan bidra internasjonalt, sa statsminister Erna Solberg på pressekonferansen tirsdag ettermiddag.

Hun roste også bedrifter som kaster seg rundt i krisen, og trakk frem bedriften K.G. Puntervold i Grimstad som nå produserer håndsprit i stedet for drikkelig sprit.

Les også
Får skryt av statsministeren