For 75 år siden 6 november

Fly i havna

Et større tre motors sjøfly gikk sist lørdag ned på havna og fortøyet ved Kokkenes. Ombord var fire tyske flygere og to norske. Flyet var av tysk type, men nå overtatt av de allierte Det var på leting etter en båt med tre alkejegere som var savnet fra Kristiansand. På grunn av mørket valgte flygerne å gå ned her i Lillesand.

Politiet holdt vakt over flyet gjennom natten. Tidlig neste morgen lettet det igjen til tross for dårlig flyvær. Politikammeret her sto forbindelse med både Kjevik og Fornebu under besøket.

De savnede alkejegerne er enda ikke funnet og håpet om å finne dem svinner etterhvert. Fra Kristiansand har det vært igangsatt intens leting etter dem.

Bilulykke i Birkenes

Ved 17.30 tiden lørdag kveld kom det en H-bil vestenfra gjennom Birkenes. Ved Mollestad skulle den passere en mann med hest og vogn. Bilen tørnet kraftig i mot vogna som fikk adskillig skade, mens mann og hest kom lettere fra det. Bilen derimot skjente utfor veien og ned en fem, seks meters skråning og slo kollbøtte.

Lensmann Birkeland opplyser at det var et mirakel at de involverte ikke kom mer til skade. I bilen var det fire menn og en kvinne. Kvinnen var mest skadet og blødde stykt. Hun ble kjørt til klinikken i Kristiansand hvor hun fikk noen dagers opphold. De øvrige ble tatt med ned til Lillesand hvor det ble opptatt forklaring.

Flere var mer eller mindre påvirket av alkohol og det ble derfor tatt blodprøve av dem. Personen som kjørte i kollisjons øyeblikket var en marinegast uten sertifikat. Eieren av bilen forklarte at han hadde gått av bilen som hadde stoppet litt og da var det en annen som hadde tatt rattet og satt bilen i gang, mens han selv såvidt fikk slengt seg på. Bilen ble adskillig ramponert, men er nå tatt opp og slept ned til Lillesand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Postkontoret

Ved postkontoret i Lillesand er det tatt inn noen elever i det siste. Marius Danielsen fra Næpetrø fikk lov å begynne igjen i sommer etter at han tidligere under krigen ble nektet å begynne av de daværende myndigheter i Postverket. Nå er han i Oslo på kursus.

Som elever ved Lillesand postkontor har frk. Tone Aamlid fra Heimdalsbygda og Tore Ånonsen fra Lillesand begynt ganske nylig.