For 75 år siden

5 juni 2020

Blant elskverdige hilsener

Til avisen er det kommet mange hilsener i det siste, mange også fra utflyttede Lillesandsfolk. I en av dem står det blant annet.

– Det var så veldig festlig å få avisa igjen. Da den gikk inn var jeg stolt. (Oppriktig talt var vi selv tilfreds med at vi slapp å befordre tysk sprøyt), og da den kom ut igjen kjente jeg at jeg fikk tårer i øynene da jeg leste første nummer.

De som kom hjem

Folk fra byen eller distriktet, som har vært utenlands, enten i frihet eller i fangenskap, begynner å vende hjem. De som kom hjem fra fangenskap forrige søndag var Inge Bjørnson, Erling Engemyr, Tom Olsen, Arne Tveit, Tellef Buene, Hjalmar Govertsen, Morgan Corneliussen, Bert Isaksen, Olaf Gundersen, Per Stoveland og Sigurd Kleveland

Den påfølgende dag kom disse hjem: Samuel Glamsland, Thv. Tellefsen, kaptein Stenberg, Knut Myrene, Henning Gundersen, Edv. Børresen, Andr. Eikeland, T. Helling og Gunnar Svennevig.

Etter den tid har både Alf Knudsen fra Sandsmyr og Leo B. Weatherstone fra Kvarsnes kommet hjem. Weatherstone hadde måttet stikke av til Sverige i juli i fjor.

Også bakeren kom hjem

Kristoffer Knudsen, som plutselig måtte forsvinne i fjor høst, er kommet hjem fra Gøteborg hvor han har arbeidet i sitt vante yrke. Han forteller at han reiste ut fra Kragerø sammen med sin sønn Eigil, som måtte gjemme seg noen tid i forveien.

Etter 10 timer kom de til Sverige, litt syd for Strømstad, hvor alt var ordnet for dem. Eigil fortsatte etter noen tid til England, sammen med Jonas Westerlund, for å tjenestegjøre i de norske styrkene der.

Takk alle sammen

Jeg må få lov til på denne måte å takke for den elskverdige velkomsthilsen jeg fikk ved min tilbake venden fra tysk fangenskap.. Jeg var just ikke forvent med oppmuntrende ord der jeg kom fra, og så mange blomster har det aldri falt i min lodd å motta.

Aller hjerteligste takk til skolebestyrer Chr. Hansen og til hver enkelt av de mange snille mennesker som gjorde min gjenkomst uforglemmelig for meg.

Sigrun Gauslaa

Artikkelen fortsetter under annonsen.