Politiet hadde bemannet opp: Slik gikk det med russen natt til 1. mai

(Agderposten) Etter flere helger med bråk, fyll og elendig smittevernskultur blant en del russ på Agder, var det overraskende stille natt til 1. mai.

– I det store og det hele har de oppført seg veldig bra, oppsummerer operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt tidlig fredag morgen.

Mye bråk siste tiden

De siste helgene har politi og ambulanser gjentatte ganger måtte rykke ut til festende russ vest i fylket. Det har vær fyll, bråk og ansamlinger av relativt store folkemengder.

Les også
Over 60 russ samlet i Sørlandsparken
Les også
Dette har politiet jobbet med

Normalt er natt til 1. mai den kanskje første store festnatten for russen. Over hele Sørlandet samler rød- og blåkledde avgangselever seg for å feste seg inn i mai-måneden.

Bemannet opp

– Det er en natt hvor vi normalt har det travelt, med mange oppdrag knyttet til russen, sier Hægeland.

Slik gikk det i all hovedsak ikke i natt.

Allerede ved 23-tiden kunne operasjonsleder Frode Wang fortelle Agderposten at det virket rolig.

– Ut fra rapportene er det stillere enn til vanlig når det er natt til 1. mai. Vi har ikke fått inn noen meldinger enda og har følgelig ingen pågående hendelser. Vi er oppbemannet som alltid natt til 1. mai, men ikke mer enn ellers, sa Wang.

Noen meldinger

Og i løpet av natten ble det aldri så hektisk som det pleier.

«Vi har fått inn en del meldinger om at russen spiller høy musikk. De har blant annet vært på Odderøya og Hamresanden. Hovedinntrykket er at russen har tatt hensyn, ingen anmeldelser eller muntlige pålegg» oppsummerer Agder-politiet på Twitter.

– De få meldingene vi har sendt patruljene ut på har ikke vært alvorlige. Det har vært akseptabelt og innenfor, sier Hægeland fredag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Har vist hensyn

Politiet opplever at russen de har snakket med har vist forståelse for smittevernregler og tatt hensyn.

– Det har vært noen småting i natt, men det har vært langt færre ordensforstyrrelser enn på en vanlig natt il 1. mai, sier Hægeland, og fortsetter:

– Enkelte av meldingene om høy musikk fra russen var nok også litt overdrevet. Noe må man regne med på natt til 1. mai, sier han.