GRENSTØL-KRYSSET: Elgen som forvillet seg ut på E18 ble avlivet. Det skjedde etter at den først hadde blitt påkjørt. Foto: Vidar Fløde

Advarte om elg på E18 – så ble den truffet

En større elg hadde mandag morgen kommet seg innenfor viltgjerdene ved Grenstølkrysset på E18. Etter å ha blitt truffet av en bil, ble den avlivet.

(Agderposten)

Agder-politiet varslet om hendelsen omkring klokken 6.50 mandag morgen:

– På E18 ved Grenstølkrysset retning sør er det en stor elg som har kommet innenfor viltgjerdene. Dette til OBS. Kjør forsiktig.

Satte ned farten

Politiet opplyser videre at Vegtrafikksentralen og viltnemda er varslet.

Viltnemda var før klokken 7 på vei ut, mens VTS satte ned farten i begge felt.

– Elgen beveger seg i begge fartsretninger på stedet, meldte operasjonsleder på Twitter.

Vet du noe om denne saken?
Tips Agderposten her

Ble påkjørt

Klokken 8.25 opplyser politiet følgende:

– Elgen ble påkjørt av en bil. Materielle skader på bil. Elgen er funnet av viltnemda og avlivet. Normal hastighet på E18 igjen.

Agderposten har foreløpig ikke klart å komme i kontakt med politiet om hendelsen. Til Fædrelandsvennen sier operasjonsleder Eyvind Formo at bilen sneiet elgen, med den følge at bilen mistet sidespeilet og ellers fikk noen skader. Føreren slapp fra det med skrekken, mens elgen løp videre. Den ble, som nevnt over, etter hvert lokalisert og avlivet.

Det har siden nye E18 åpnet med 110-sone mellom Arendal og Tvedestrand, vært flere hendelser med elg innenfor viltgjerdene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.