Arkiv/Illustrasjon

Agder-politiet forbereder seg på natten: – Ingen tvil om at det har vært økning i antall hjemmefester

(Agderposten) Flere klager, flere oppdrag utenfor sentrum og et stort antall fester politiet ikke får sjekket. Det er fasiten for Agder-politiet etter at skjenkestopp ved midnatt ble innført.

– Ja, hvis jeg kunne spådd inn i natten så hadde det jo ikke vært noe farlig … Hvordan natten blir er det vanskelig å si noe sikkert om.

Ordene kommer fra Kurt Odde som er operasjonsleder hos Agder politidistrikt lørdag kveld. Etter at landets øverste politikere besluttet å innføre skjenkestopp ved midnatt som et ledd i smittearbeidet mot koronaviruset, har det vært skrevet opp og ned om bekymringen knyttet til økende antall hjemmefester.

Situasjonen er på ingen måte noen annerledes i Norges sørligste politidistrikt.

– Etter skjenkestopp midnatt har det vært en økning i antall hjemmefester. Det er det ingen som helst tvil om, bekrefter Odde.

Dette nye utfordringer for politiets patruljer som er ute på nattetid: Klagene kommer fra et større geografisk område, da festene gjerne finner sted mindre sentralt enn nattelivet og bråket det medfører rundt utestedene. Bemanningen er ikke økt, noe som betyr at politiet tidvis må prioritere tøft.

– Dersom naboene kun irriterer seg over støy og høy musikk, men ellers melder at det er god stemning, da klarer vi ikke å agere på alt … forteller Odde.

Og selv om skjenkestopp er ved midnatt, påpeker han, så oppholder mange seg gjerne lenger i sentrum likevel. For enkelte spisesteder som selger nattmat holder jo åpent lenger enn til klokken 24, påpeker operasjonslederen.

– Men vi merker på klagenivået at skjenkestopp er tidligere nå. Folk klager i større grad på feststøy i nabolag nå enn da skjenkingen skjedde på byen. Da var de fleste her helt til slutt, og så fikk vi melding om et og annet spredt nachspiel som måtte dempe musikken på morgenkvisten, forteller Odde.

Så, hvordan blir så denne august-natten som leder inn i det som etter alt å dømme blir den siste varme sommerdagen?

– Vi må nesten bare vente og se … avslutter Kurt Odde.