annonse

Ansetter midlertidig fylkesrådmann

: (Foto: )

Fylkesutvalget slutter seg til fylkesordførerens forslag og anbefaler fylkestinget å ansette John G. Bergh som fylkesrådmann i Aust-Agder fylkeskommune for perioden 25. april til 31. desember 2019.

Thor Børresen

Fylkesrådmann Arild Eielsen har sagt opp sin stilling og fratrer som fylkesrådmann etter fylkestinget 24. april. Det må derfor tilsettes ny fylkesrådmann for perioden fram til sammenslåingen av Aust-Agder fylkeskommune og Vest-Agder fylkeskommune.

Det vil etter fylkesordførerens syn være lite hensiktsmessig å lyse ut stillingen for en periode på ca. 20 måneder. En eventuell utlysning vil dessuten medføre at den perioden en ny fylkesrådmann kan fungere vil være enda kortere.

Ass. fylkesrådmann John G. Bergh (64) er samfunnsøkonom og hadde bakgrunn fra Finansdepartementet før han kom til fylkeskommunen i 1987. Han ble da tilsatt som ass. fylkeshelsesjef. Han ble økonomisjef i 1989. Fra 1992 har han vært ass. fylkesrådmann. Bergh kjenner alle deler av fylkeskommunens virksomhet godt, og er svært godt kvalifisert for stillingen. Det vil være viktig at man i den fasen fylkeskommunen nå er inne i får kontinuitet i ledelsen. Fylkesordføreren mener derfor at fylkestinget bør gå til tilsetting av John G. Bergh i stillingen som fylkesrådmann.

Fylkestinget behandler forslaget på sitt møte 24. april.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse