SYKEHUSET: Susanne Hernes ved Sørlandet sykehus. Foto: Privat/arkiv

Åpner opp for besøk av pårørende

(Agderposten) Nå blir det mulig å ha med partner inn på barsel på sykehusene i Arendal og Flekkefjord.

Det opplyser Sørlandet sykehus i en pressemelding.

– Et lavt antall koronasmittede gjør det nå mulig å i kontrollerte former åpne noe opp for pårørende til enkelte pasientgrupper i klinikkene våre. Det gjelder også at det nå er mulig å ha med partner inn på barsel i Arendal og Flekkefjord, sier fagdirektør ved Sørlandet sykehus HF, Susanne Hernes.

Hun opplyser at det i første omgang åpnes for besøk av nærmeste pårørende til barn, til kritisk syke pasienter, samtale om alvorlige diagnoser og at partner kan bli med inn på barselavdelingen etter fødsel.

Denne siste problematikken omtalte Agderposten tidligere i dag: Inntil nå nylig så det ikke ut til at ekteparet Kristoffer og Helle Hovstad Sæter ville kunne være sammen når sønnen kom til verden.

Åpner opp

Samtidig som det åpnes opp, kommer Sørlandet sykehus med enkelte presiseringer:

– Med hensyn til barselavdelingen i Arendal og Flekkefjord, innføres det begrensninger for partners bevegelse innad i avdelingen. Det er heller ikke mulig for besøk av andre på føde- og barsel eller å ta med det nyfødte barnet ut av avdelingen, uttaler Hernes i pressemeldingen.

ÅPNER OPP: Fagdirektør Susanne Hernes t.v. og administrerende direktør Nina Mevold ved Sørlandet sykehus. Foto: Sørlandet sykehus

Ikke i Kristiansand

Ettersom sykehuset i Kristiansand har nyfødtintensiv tilknyttet føde og barselavdelingen, åpnes det ikke der opp for partnere i første omgang.

– Ved barselavdelingen og nyfødtintensiven i Kristiansand, må det gjøres en risikovurdering før vi åpner opp. En slik vurdering vil vi gjøre så snart som mulig, sier fagdirektøren.

Blir møtt med spørsmål

Susanne Hernes opplyser videre at besøkende «og de som følger pasienter inn på sykehus» fortsatt vil bli bedt om å svare på spørsmål ved inngangen.

– Det er viktig å sikre at de som kommer inn på sykehusene verken er syke eller har symptomer på covid-19. Vi må fortsatt ha strenge tiltak for å hindre smittespredning til pasienter og egne medarbeidere. Nå er situasjonen imidlertid slik at vi anser det som forsvarlig å åpne opp i kontrollerte former, understreker hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sørlandet sykehus henstiller ellers til minst mulig besøk for å hindre smitte.