SYNG UT: Erhard Hermansen og Norges Kristne Råd vil ha deg med på en landsomspennende allsang - der du er. Foto: Pressefoto

Ber folk over hele landet synge ut

(Agderposten) Norske kirker og menigheter planlegger felles allsang av «Deg være ære» første påskedag.

Klokken 12 søndag er det bare å stemme i, fra terrassen, stua, bakgården eller der man ellers måtte befinne seg.

Annerledes-påsken

Erhard Hermansen fra Arendal er generalsekretær i den økumeniske organisasjonen Norges Kristne Råd, med medlemskirker og menigheter fra hele landet. Han forklarer bakgrunnen på rådets egne sider.

– Dette er som vi vet en annerledes påske, for alle – også for kirka – det som er den store høytiden for oss. I år kan vi ikke møtes slik som vanlig i påsken. Da har vi tenkt å gjøre noe annet. Kirkene har vist at vi har blitt ganske gode på digitale overføringer av gudstjenester.

Først ringer klokkene

– Første påskedag skal vi først ringe i kirkeklokkene for å markere at det er påske, og vi inviter som vanlig til gudstjenester – der det er mulig – på digitale plattformer. Så fort gudstjenestene er ferdig kl. tolv oppfordres folk der de er i landet – om de er inne eller ute på tur, ut på balkongen fra stua fra frokostbordet på kjøkkenet – til å stemme i den kjente påskesangen «Deg være ære».

Les også
Påske i koronaens tid
Les også
Åpen kirke og digitalt tilbud fra menigheten

Spør du Hermansen, så er dette en svært flott måte å likevel gjøre noe sammen på:

– «Deg være ære» er en salme full av håp – en salme som sier at livskreftene er sterkere enn døden, sier han.

Han forteller at det øves mange hjem – Norges Kristne råd har fått tilsendt flere forhåndsinnspilte videoer. Alle oppfordres til å bruke hashtagen #påskesang2020, informerer Hermansen.