TOPPER: stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland topper stortingslista til Ap i Aust-Agder valgdistrikt. Her med Cecilie Knibe Kroglund som er valgt til å stå på andreplass. Arkivfoto: Inger Stavelin

De topper lista

Et enstemmig nominasjonsmøte i Agder Arbeiderparti har valgt Tellef Inge Mørland og Cecilie Knibe Kroglund som listetopper til stortingsvalget i 2021.

(Agderposten)

Arbeiderpartiets nominasjonsmøte i Aust-Agder valgdistrikt ble avholdt tirsdag 17. november.

Tellef Inge Mørland (Arendal) og Cecilie Knibe Kroglund fra Lillesand ble enstemmig valgt og topper dermed partiets liste før neste års stortingsvalg, slik de også gjorde ved valget i 2017.

På tredjeplass ble ungdomskandidat Ramani K.C. Nordli fra Arendal valgt med 47 stemmer mot tolv stemmer avgitt for Marit Grefstad fra Grimstad, kommer det fram i en pressemelding fra Agder Ap.

Nominasjonskomiteens forslag ble vedtatt uendret.

Sykehus og samferdsel

Mørland har sin politisk bakgrunn fra kommunestyret og formannskapet i Åmli, fylkestinget i Aust-Agder, både som gruppeleder, opposisjonsleder og fylkesordfører.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han har vært stortingsrepresentant siden 2017.

Ifølge pressemeldingen ønsker Mørland å jobbe for å videreutvikle Sørlandet sykehus generelt, og avdelingen i Arendal spesielt, fullføre nødvendig samferdselsutbygging i landsdelen og hindre sentralisering.

– Jeg vil jobbe for like muligheter og mindre forskjeller, for eksempel gjennom en tannhelsereform som kan sikre alle tilgang til nødvendig hjelp med tannhelsen, sier Mørland, ifølge pressemeldingen.

Grønn industri

Cecilie Knibe Kroglund er leder av Agder Ap og første vara til Stortinget. Hun sitter i bystyret i Lillesand og Aps landsstyre.

Knibe Kroglund vil jobbe for å etablere ny, grønn industri på Sørlandet, inkludering og trygge arbeidsplasser.

Agder Ap stortingsliste, Aust-Agder valgdistrikt

1. Tellef Inge Mørland (40), Arendal

2. Cecilie Knibe Kroglund (48), Lillesand

3. Ramani Konstanse Cornels Nordli (21), Arendal

4. Dagfinn Homdal Svanøe (30), Åmli

5. Marit Grefstad (58), Grimstad

6. Josef Hæier (55), Arendal

7. Ragni MacQueen Leifson (57), Risør

8. Lars Marius Nilsen (29), Froland

9. Grethe Nygård (35), Evje og Hornnes

10. Vidar Holmsen Engh (56), Tvedestrand

Artikkelen fortsetter under annonsen.