LISTETOPPER: Ingvild Wetrhus Thorsvik (til venstre) topper Venstres liste. På 2. plass er Emma Lind. Foto: Agder Venstre

Enstemmig valgt

Agder Venstre holdt nominasjonsmøte på Stiftelsen Arkivet.

På det som er like lister for begge valgdistriktene i Agder, gikk fylkeslaget enstemmig inn for Ingvild Wetrhus Thorsvik på førsteplass og Emma Lind som andrekandidat. Pål Koren Pedersen fra Arendal fikk tredjeplassen, opplyser Venstre.

Listetopp Ingvild Wetrhus Thorsvik er 28 år gammel og bosatt i Kristiansand. Hun er fra Mandal, der hun tidligere har vært varaordfører, og har lang fartstid i politikken, nevnes det i presentasjonen.

– Det er urolig stas å bli valgt som førstekandidat for Agder Venstre. Og det sammen med en liste fylt med dyktige, engasjerte og fine mennesker. Jeg gleder meg til å jobbe for Venstres politikk, som jeg tror er de riktige løsningene for at Agder skal utvikle seg til et enda bedre sted å vokse opp, jobbe og bo, samtidig som vi tar vare på kloden, sier Thorsvik i pressemeldingen.

Andrekandidat Emma Lind er opprinnelig fra Farsund. Hun har bakgrunn som forsker, og har siden januar vært politisk rådgiver for kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Pål Koren Pedersen på tredjeplassen vil være kjent for arendalitter som medlem av formannskapet og leder av komité for kultur, næring og miljø.

Lista fra nominasjonsmøtet består av seks kvinner og fire menn, som i alder spenner fra 18 til 59 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Valgliste Agder Venstre

1.Ingvild W. Thorsvik – f. 1991 – Kristiansand

2.Emma Lind – f. 1979 – p.t. Oslo

3.Pål Koren Pedersen – f. 1966 – Arendal

4.Tone Lise Avdal – f. 1985 – Bykle

5.Trym Braathen – f. 2003 – Kristiansand/Unge Venstre

6.Helene Falch Fladmark – f. 1966 – Arendal

7.Arnt Gunnar Tønnesen – f. 1962 – Grimstad

8.Ragnhild Angell Wennberg – f. 1979 – Kristiansand

9.Asle Nesland – f. 1990 – Lindesnes

10.Beate Marie Johnsen – f. 1962 – Farsund