annonse

Fleksibel overtakelse

Birkeland barnehage: TRYGGHET: For politikerne var det viktig å forsikre seg om at barna, foresatte og ansatte ikke ville merke forandringer i forbindelse med overtakelsen fra privat til kommunal barnehage. (Foto: Arkiv)

Etter forsikringer om at tryggheten for barna, foresatte og ansatte ved Birkeland Barnehage vil være fullt ivaretatt, tvilte kommunestyret i Birkenes seg frem til å gå inn for forslaget om å søke en fleksibel overtakelse av barnehagen.

  • Karl Otto Tønnessen

Birkenes Barnehage varslet tidligere i år at de ikke lenger ønsker å drive deb private barnehagen som eies av Folkehøgskolen Sørlandet. I den forbindelse ble det inngått en avtale med Birkenes kommune om at den skal overta driften fra første januer 2012.

I ettertid er det kommet frem at de sentrale reglene for barnehageoverføringer kan gi kommunen økonomisk gevinst ved å forskyve overtakelsen en stund inn i det nye kalenderåret. Da kommunestyret tirsdag ettermiddag hadde saken oppe, la Høyre og Kristelig Folkeparti frem et felles forslag om å gå i forhandlinger med Folkehøgskolen Sørlandet om muligheten for en fleksibel ordning, der skolen sto som driver i et perspektiv fra én måned eller lenger inn i det nye året.

Det som var mest uklart, var hvordan det toltale økonomiske barnehagebildet i Birkenes kommune egentlig ser ut. Alt tyder på at det er mange løse tråder, som adminstrasjonen nå skal jobbe på spreng for å få større klarhet i i de få ukene frem til neste års budsjett skal legges frem. Det som er klart er at en eventuell kommunal støtte i en obvergangsperiode for Birkeland Barnehage, også må komme de andre private barnehagene til gode.

Etter at planutvalget behandlet barnehageovertakelsen en uke tidligere, hadde mange av partiene forholdt seg til administrasjones innstilling om å holde seg til datoen første januar 2012. Men etter at Nils Olav Eikenes (H) hadde redegjort for mulighetene om en økonomisk gevinst ved en senere overtakelse, hadde mange snudd før kommunestyremøtet.

Og da skolesjef Geir Svenningsen bekreftet både muligheten til å spare penger, og at det ikke ville få noen betydning for barna som går i barnehagen, eller for de ansatte i barnehagen, gikk et samlet kommunestyre inn for fellesforslaget til Høyre og kristelig Folkeparti om å gå i forhandlinger på dette punktet med barnehagens eiere.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse