Innseilingen til Blindleia i Lillesand sett fra Justøybroa.

Hevder mange trosset hytte-forbudet: - Det var ille

(Agderposten) Ordfører Einar Holmer-Hoven (H) i Lillesand mener mange trosset forbudet og reiste på hytta i Lillesand i påsken.

– Jeg har fått flere henvendelser i helgen fra folk som reagerer på at det er kommet en del hyttegjester. Det er på polet og i butikken man merker det, og det har vært så ille at folk vegrer seg for å gå i butikken, sier ordfører Einar Holmer-Hoven (H) i Lillesand til NRK.

Les også
Sjokkerende økning i hytteavfall

Statskanalen skriver at alt tyder på at flest av de som brøt hytteforbudet, dro til typiske sommerhyttekommuner - som Lillesand.

Nå frykter flere sørlandskommuner storinnrykk av østlendinger, skriver NRK.

– Beredskapsmessig er det ikke noe problem, vi har bare syv smittede fra alpene i vår kommune, og vi har kort vei til sykehus i Kristiansand og Arendal. For mange er det også mulig å dra hjem til Oslo ved smitte, men jeg ser engstelsen som en del innbyggere hos oss har for smittefaren, sier ordføreren i Lillesand.

Les også
Opphever campingforbudet 20. april
Lillesand kommune har fått innvilget søknaden om midler, og fibernett kan ventes blant annet ute på Justøya innen to år. It-leder Andreas Brovig (t.v.) og ordfører Einar Holmer-Hoven syns det er fantastisk. Foto: Lillesands-Posten Foto: Truls Bjørkum Larsen

Lillesand har i alt rundt 1.700 hytter. Ordføreren frykter det kan komme opp mot 4.000 personer i 1. mai-helgen.

Hytteforbudet oppheves som kjent 20. april.

– Det betyr at folk kan overnatte på hyttene sine igjen. Vi mener det er greit, men folk må ikke glemme de andre restriksjonene som myndighetene har satt. Du kan heller ikke dra dit hver helg, sier styreleder i Norges Hytteforbund, Trond Hagen, til NRK.