Gina Elisabeth Lund (59) er utnevnt til ny statsforvalter i Agder. Foto: Erik Holand

Hun får jobben som ny statsforvalter i Agder

(Agderposten) Gina Elisabeth Lund (59) fra Tvedestrand er utnevnt til ny statsforvalter i Agder.

– Vi får med dette en kompetent og driftig statsforvalter, med et stort engasjement for Agder, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) i en pressemelding.

Regjeringen skriver i en offisiell uttalelse fra statsråd fredag formiddag at Kommunal- og moderniseringsdepartementet har utnevnt spesialrådgiver Gina Elisabeth Lund til statsforvalter i Agder. Hun får åremålsstillingen for en periode på seks år.

– Dette er jo på mange måter den ultimate stillingen. Jeg har alltid hatt et bein i Tvedestrand og et bein ute i verden, uttalte Gina Elisabeth Lund til Agderposten da det ble kjent at hun søkte på stillingen i begynnelsen av mai.

170 ansatte

Hun var en av seks søkere til toppjobben. Sjefen på Fløyheia får ansvaret for samtlige avdelinger med over 170 ansatte.

Gina Elisabeth Lund er nå spesialutsending i Kunnskapsdepartementet, mens ektemannen Hans Jacob Frydenlund er Norges ambassadør i India.

Les også
De kjemper om toppjobben
Gina Lund fotografert da hun var statssekretær og holdt 1. mai-tale på Eydehavn og i hjemkommunen Tvedestrand. Foto: Maja Holand

Gina Lund har lang fartstid som Ap-politiker og fra en rekke ulike departementer, og har jobbet med utvikling av statlig styring. Å representere Staten i Agder, i en region hun har røtter i, er på mange måter helt optimalt, forteller hun.

– Opptatt av muligheter

– Jeg har god innsikt i det Statsforvalteren arbeider med, og jeg er veldig opptatt av mulighetene som finnes på Agder, blant annet innen maritime virksomheter, utdanning, innovasjon og internasjonaliserte næringer. Dette er noe jeg har stor interesse for. Så vel som utfordringene knyttet til for eksempel demografi, arbeidsliv og kjønnsroller, sa Lund til Agderposten.

Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen) er statens representant i fylket og har ansvar for å følge opp vedtak, mål og retningslinjer fra Stortinget og regjeringen.