Karin M. Walin

Hun vil ikke si hvor - men det blir mange fartskontroller

(Agderposten) I forrige uke skrev UP ut over 20 prosent flere bøter og forelegg sammenliknet med i fjor. Nå blir de mer synlige i den hektiske sommertrafikken.

– Forrige uke hadde vi en økning på 21 prosent i skriftlige reaksjoner. For hele UP var det rundt 2.000 reaksjoner totalt, forteller politiinspektør Karin Walin til Agderposten.

Mange ulykker

Mandag meldte Agderposten om mange ulykker langs veiene i distriktet. Det er mye utfart langs norske veier i disse ukene. Inspektøren ber om at folk holder fokus på veien.

– Det er veldig mye trafikk langs norske veier i disse dager. Det gjelder å holde fokus på veien og køen. Vi må ha litt tålmodighet med hverandre, påpeker Walin.

STÅR STILLE: Trafikken står tilnærmet stille etter ulykken på E18 mandag ettermiddag. Foto: Marit Elisabeth Strand
Les også
Kjørte Grimstad-Kristiansand på ti minutter
Les også
Førerkortbeslag og 13 forelegg
Les også
28 bilister måtte punge ut i flere fartskontroller i dag

Aksjonsuke

Walin forteller at UP har en pågående kampanje, «Aksjon Grønne Veger», som betyr at politiet vil være særs synlige langs utvalgte veier. I begynnelsen av august vil det bli mange lasere i Agder.

– Vi planlegger flere kontroller langs europaveiene og fylkesveiene. I uke 32 har vi aksjonsuke, så da blir vi ekstra synlige, forteller Walin.

Hun vil ikke si hvor fartskontrollene kommer, bare at det blir mange av dem denne sommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

2.000 flere biler hver dag

Vegtrafikksentralens verktøy for Trafikkdata registrerer hvor mange biler som passerer ved ulike punkt. Første uke i juli 2020, sammenliknet med samme uke i fjor, viser at det i gjennomsnitt passerte 2.000 flere kjøretøy hver dag, bare ved passeringen på riksvei 410 ved Blødekjærtunellen.

På det meste passerte over 17.000 kjøretøy mandag 6.juli i år.

PASSERINGER: Den blå søylen viser antall passeringer første uka i juli 2019, mens den blå viser for for første uka i juli 2020. Foto: Skjerdump fra Statens vegvesen