Kari Kjetså arrangerte for første gang «Karis jul» på Rådhuset i Lillesand i 1999. Der holdt hun det gående i 18 sammenhengende år til hun trengte en pause.

– Jeg kom til et punkt hvor det ble for mye. Det var vanskelig å få nok hjelp 24. desember og jeg var ikke komfortabel med å ha ansvaret for Rådhuset, forteller Kjetså som imidlertid har videreført Karis kafétreff hver måned og også har arrangert juletreff for deltakerne her på Horisonten fire ganger. Det har vært et populært arrangement for rundt 30 personer. I år åpner hun for flere.

– Da jeg så at det ikke skulle være «Jul for alle» så tenkte jeg at det er for galt. Derfor åpner jeg mitt arrangement for alle, slik alle skal få en skikkelig smak av jul, sier Kjetså, som forteller at arrangementet går av stabelen 21. desember på Horisonten.

– Da blir det skikkelig julemeny, smiler Kjetså og legger til at hun er avhengig av påmelding for å kunne planlegge arrangementet.

– Det er noe spesielt med arrangement på julaften, så jeg håper jo at Frivillgsentralen eller noen andre klarer å få på plass noe fra neste år, men i år håper jeg at juletreffet på Horisonten kan være en god erstatning for dem som av ulike grunner ikke har noen å feire sammen med, sier Kari Kjetså, som ønsker å gi et tilbud til personer som av ulike grunner er alene.

– Noen har problemer med rus og psykiatri, mens andre har mindre problemer. Noen har kanskje plutselig opplevd å bli alene av ulike grunner. Det kan være en mann som er på jobb, barn som har flyttet eller andre grunner som vi ikke trenger å vite om. Sammen får vi en hyggelig kveld i koselige omgivelser på Horisonten, sier Kjetså, som er spent på hvor stort behovet er etter en tid med pandemi.

– På kafétreffet pleier vi å være rundt 30 personer. De fleste deltakerne her kommer på juletreffet, som er et høydepunkt. Nye som kommer trenger imidlertid ikke å være redde for å føle seg utenfor. Vi er en raus og inkluderende gruppe, forsikrer Kari Kjetså.