– Bilene som gir deg flest kilometer per krone, er de med moderat pris og rekkevidde, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding.

NAF har regnet ut hvor mye du betaler per kilometer rekkevidde basert på bilprisen og resultatene fra NAF og Motors elbiltest som ble kjørt i starten av juni. På topp ti-listen kommer flere rimelige biler.

Klart dyreste

I sommerens test kjørte rimelige MG4 440 kilometer. Prisen per kjørte kilometer kom på 788 kroner.

– Dette viser at mange av budsjettbilene gir deg god valuta for pengene. På topp ti-listen er det flere rimelige biler som JAC e-JS4, DS 3 E-Tense og enda en MG, nemlig MG 5, sier Sødal.

I motsatt ende av skalaen kom de dyre bilene med BMW i7 som den klart dyreste. BMW’en koster 33385 kroner per kilometer. Mercedes EQS SUV, Tesla Model X Plaid og Audi Q8 Sportback også blant de dyreste per kilometer rekkevidde.

– Rekkeviddekongene i elbiltestene til NAF og Motor er kostbare biler. De kjører lengst, men gir deg ikke flest kilometer for pengene, sier Sødal.

På topp ti for under 500 000

Av de ti bilene som gir mest rekkevidde for pengene, koster seks av dem under 500 000 kroner.

– Bilene som koster under en halv million har fått en ytterligere gevinst på kilometer-prisen etter de nye momsreglene som kom i år, mener Nils Sødal.

Blant de 32 elbilene som var med på sommerens test er gjennomsnittsprisen per kjørte kilometer 1493 kroner.

Topp 10 rekkevidde for pengene

Fakta: Prisen per kjørte kilometer regnet ut fra hvor langt bilene kjørte i NAF og Motors rekkeviddetest. Bilprisen delt på målt rekkevidde gir prisen per kjørte kilometer. Foto: NAF/Motor