Det er fredag 26. mai. Om en uke og fire dager starter tidenes første volleyballfestival på dypvannskaia i Lillesand, Acron Beach Festival.

Verdens beste sandvolleyballspillere skal spille her. Norges beste skal forsvare tittelen. Tribuner med plass til totalt 1.200 publikummere skal fylles.

Det er hvert fall det som er målet, ifølge Eivind Lund i initiativgruppa. Denne fredagen er han på Kokkenes sammen med blant annet Iver Horrem i Norges volleyballforbund og flere av aktørene som er med på å få festivalen til å gå.

– Det eneste lillesandere trenger å gjøre, det er å komme, sier Lund.

11 dager til start

Sanden fra Rugsland ligger klar, og får skryt fra tidligere volleyballspiller Horrem. Sammen med aktører som Optimal Security, Rugsland Sand, LX-design, Utleiepartner Sør og Sørlandsreklame er han i Lillesand for å befare anlegget. Og for å koordinere resten som skal på plass.

– Nå er det 11 dager til start, og da er det viktig at alt er planlagt nå i sluttfasen. Det gjenstår flere ting som nett, tribuner, scene og lydanlegg, og da må vi koordinere for å unngå at ting krasjer, sier han.

– Da er det viktig å komme ut i felten og være fysisk til stede og møte aktørene. Vi er veldig happy for at vi har så mange lokale aktører med.

Det samme er en av de lokale aktørene, daglig leder Lars Kristian Sundtoft i Optimal Security.

– Dette er vinn-vinn for alle. Vi drar i samme retning og skaper synergier, det er et kjempe initiativ, sier han.

Må vise at vi er best

Eivind Lund forteller at de har prøvd å få dette til nå i flere år, i flere forskjellige byer. Å nå kunne se visjonen komme til liv, gjør han nesten ordløs.

– Det er helt fantastisk. Det er så gøy at vi har kommet dit vi er nå, sier han.

– At kommunen omfavner så til de grader, næringslivet sponser, og at det blir et permanent anlegg så nærme sentrum - jeg blir imponert, og så takknemlig.

Dette gjør at de nå kan ta imot 1.200 publikummere helt gratis.

– Så nå er det bare for lillesandere å stille opp. Dette er en helt unik lokasjon som ingen andre byer i verden har, det går allerede prat blant spillerne om denne arenaen. Det blir nyttårsaften, 17. mai - alt på en gang. Så bare kom ned, det er alt man trenger å gjøre, sier Lund.

– Hvis noen ikke kommer seg ned av en eller annen grunn, så si fra så henter jeg personlig, sier han.

Og blir det suksessen han og volleyballforbundet håper, så er neste mål å få til et EM i 2025. I Lillesand.

– Så vi i Lillesand må vise resten av verden at vi er den beste arrangørbyen, og de 1.200 på tribunen må føles som 10.000. Det klarer vi.