– Jeg ønsker ikke å uttale meg angående funnet per nå, annet enn at det er min far som ble funnet.

Det opplyser mannens sønn, Aron Jonas Evenrud til Varden, fredag.

– Vi har det veldig tungt nå, og jeg ber om at vi får ro, skriver Evenrud i en SMS, og viser til politiet for spørsmål.

Politiet bekrefter at det er 54 år gamle Christian Oleg Horge fra Kragerø som er funnet omkommet. Det opplyser politiet i en pressemelding fredag ettermiddag.

Politiet bekrefter at det er 54 år gamle Christian Oleg Horge fra Kragerø som er funnet omkommet i Lillesand. Foto: Privat/politiet

– Politiet har nå fått bekreftet id på personen og det er den savnede som er funnet død. De pårørende er varslet. Per nå er det ingenting som tyder på at han er utsatt for noe straffbart, men vedkommende er sendt til obduksjon. Det er for tidlig å si noe om dødsårsak, men vi håper obduksjonen kan hjelpe oss med det, sier politiadvokat Kine Wesseltoft i Agder politidistrikt i pressemeldingen.

Politiet opplyser at en hundepatrulje fant den savnede mannen et par hundre meter fra der telefonen hans ble funnet av turgåere torsdag. Mannen ble funnet på Prestholt, nord for Lillesand sentrum.

Stabssjef Vidar Arnesen i Agder politidistrikt opplyser at det planlagte søket i helgen naturligvis er avlyst.

– Lørdag skulle over 50 personer fra politiet og frivillige organisasjoner startet søk etter antatt omkommet i forbindelse med savnet-saken. Søket er naturlig nok avblåst og letemannskapene har fått beskjed om dette, sier stabssjef Vidar Arnesen i Agder politidistrikt.