– Det er med tungt hjerte vi må meddele at vårt kjære bystyremedlem Petter Toldnæs har gått bort. Han valgte å avslutte livet sitt torsdag kveld. Våre varme tanker går til Petters familie og nære venner. Informasjonen er gitt i forståelse med og etter ønske fra familien, skrev lillesandsordfører Einar Holmer-Hoven og kommunedirektør Guri Ulltveit-Moe i en melding fredag.

Melby: – Et stort tap

Siden dette har flere uttrykt sine kondolanser og sorg offentlig.

Blant dem er Venstres partileder, Guri Melby, som har delt følgende minnesord:

– Det står stor respekt av hans politiske virke og innsats, og jeg er uendelig takknemlig for det han har gitt til oss i Venstre og til samfunnet. Kjære Petter. Hvil i fred, er noe av hva partilederen skriver.

I Grimstad kommune, hvor Toldnæs jobbet som kommunalsjef inntil sin bortgang, er sorgen stor blant kolleger og politikere:

– Det har vært en veldig tung dag. Dette har preget alle. Det ble en fin minnestund på formiddagen, sier ordfører Beate Skretting til Agderposten og beskriver ham som en dyktig og hyggelig person å samarbeide med.

– Det er så ufattelig trist at du ikke så en annen utvei! Du kom som en vind inn i kommunen, og gikk over til en duracellkanin! Takk for mye latter, gode samtaler og at du var en god sparringspartner. Elsket den måten du alltid så en mulighet for løsning - og bare gjennomførte det! Alle burde oppleve å ha en «Petter» innom i livet sitt, skriver FrP-politiker i Grimstad, Lene D. B. Langemyr.

I Arendal har også ordfører Robert C. Nordli tatt til ordet etter den tragiske beskjeden.

– Så ufattelig trist, skriver han på Facebook.

– En av Agders regnbuekrigere

Som homofil politiker og forkjemper for homofiles rettigheter etterlater Toldnæs også det skeive miljøet i Agder i sorg.

– En av Agders regnbuekrigere, Petter Toldnæs, er død. Det hører til sjeldenhetene at ens omdømme er utelukkende positivt. Likevel var det slik med Petter sitt. Vi er mange i Agder som bøyer hodene våre i sorg i dag; inklusiv de av oss i det skeive miljøet.

– Våre tanker går til Petter sin familie. Deres valg om åpenheten rundt omstendigheten til Petters død er kraftfull, og fullstendig i tråd med Petters engasjement og dedikasjon for åpenhet, meddeler Arendal på skeiva på Facebook.

Foto: Skjermdump

Bystyrerepresentant for Oslo Høyre og styremedlem i Åpne Høyre, Vegard Rødseth Tokheim, skriver følgende:

– Dette var en ufattelig trist nyhet å lese. Petter har vært et forbilde og en viktig regnbuepolitiker. Mine aller varmeste tanker og tristhet til familie og venner i Venstre. Hvil nå. Så får vi andre ta tårene fatt, skriver Vegard Rødseth Tokheim.

– Han var et hedersmenneske og fortjener å bli husket som det, fortsetter han overfor Lillesands-Posten.

Også Senter for likestilling ved Universitet i Agder har kommet med følgende uttalelse:

– I dag ble det kjent at Petter N. Toldnæs er død, 44 år gammel. Som Venstre-politiker var han en av de fremste pådriverne og støttespillerne som sørget for at vi ved Senter for likestilling fikk opprettet Kompetanseenheten for kjønns- og seksualitetsmangfold i 2020. Våre tanker går til hans familie og venner.

Foto: Skjermdump

– Ufattelig trist

Ifølge Lillesand Venstre, hvor Toldnæs satt som gruppeleder, har lillesandspolitikken mistet en stor stemme:

– Petter har vært et engasjert og profilert medlem i Lillesand bystyre. På vegne av Venstre har han frontet mange viktige saker og han har vært genuint opptatt av positiv utvikling av Lillesand. Han var en høyt verdsatt politiker i kommunen vår og vil bli dypt savnet. Våre varme tanker går til Petters familie og nære venner, skriver partiet.

Av sine med-politikere i Lillesand er også MDGs Arne Otto Iversen en av dem som tar nyheten tungt:

– Ufattelig trist. Gode Petter som jeg kunne lene meg over til og be om råd og hjelp. Og nå er plassen hans tom - dette er tungt, meddeler han på Facebook.

Petter Natanael Toldnæs ble 44 år gammel. Informasjonen om Toldnæs’ bortgang er gitt i forståelse med og etter ønske fra familien.

Trenger du noen å snakke med?

Mental Helse kan nås på 116 123

Røde Kors kan ringes på 800 33 321

Kirkens SOS: 224 00 040