Nyttårsaksjonen, en årlig aksjon for å sette lys på trafikksikkerhet på Agder, har i mange år blitt avholdt i Sørlandsparken og på E18 like ved:

Her stiller etterlatte etter dødsulykker, trafikkofre selv og andre opp for å fortelle hva råkjøring og uoppmerksomhet i trafikken i verste fall kan føre til.

– Vi har en visjon om null drepte og hardt skadde i trafikken. Vi oppmuntrer alle til å ta sin del av ansvaret ved å følge trafikkreglene, heter det i invitasjonen til aksjonen.

Neste år flyttes markeringen for første gang på lenge. Nærmere bestemt til Evje. Først samles deltakerne på Evje Bedehus, før markeringen med rosenedleggelse skjer på riksvei 9 i Evje sentrum.

«Fredag 12. januar, omtrent samtidig som helgetrafikken forbi Evje tar seg opp, markerer vi de alvorlige ulykkene fra forrige år» skriver initiativtakerne i en pressemelding.

Det er Agder fylkeskommune, Trygg Trafikk, 18pluss, Politiet, Trafoen og Nullvisjonen Agder som står bak Nyttårsaksjonen.

– Fra januar er det nullvisjonsledere ansatt i hele Agder. Da starter vår fjerde nullvisjonsleder i Østre Agder. Mer informasjon om dette kommer i januar, opplyses i en pressemelding