Lillesand videregående skole har rundt 400 elever.

Førsteklassingene Maren, Magnus og Jakob deler en felles glede over det nære fellesskapet som den lille skolen tilbyr. De mener at det å gå på en mindre skole gjør det enklere å bli godt kjent på tvers av linjer og klasser, noe de ikke tror er like tilgjengelig på større skoler.

For Magnus (16 år) er dette fellesskapet en av de største fordelene ved å gå på Lillesand videregående.

– Her på Lillesand vgs er det mye leEere å bli kjent med de andre som går her siden det er en så liten skole, deler han. En som flyttet helt fra Treungen i Telemark for å gå på Lillesand videregående er Maren Svalestorg Hauge (17).

– Jeg ville ha litt forandring og så synes jeg Lillesand virket som en skikkelig fin by, derfor søkte jeg meg inn på Lillesand videregående og angrer ikke et sekund, sier eleven ved studiespesialisering.

Politiker Gro Bråten, opposisjonsleder for Arbeiderpartiet i fylkestinget, uttrykker bekymring for skolens fremtid. Hun frykter at Lillesand videregående også kan stå i fare for nedleggelse, med tanke på skolens størrelse og dens beliggenhet i nærheten av større skoler.

Gro Bråten Foto: Pressefoto/arkiv

Likevel mener Bråten at lokalsamfunnet setter stor pris på skolen, og at dette kan være avgjørende for dens overlevelse.

– Vi frykter at Lillesand også kommer i samme situasjon som i Risør vgs, siden skolen ligge i nærheten av store skoler på «begge sider», men den andre siden jeg tror det er mange som er glad i Lillesand vgs, og som setter pris på en litt mindre skole og den tettere oppfølgingen og kontakten du får på grunn av størrelsen. Lokalt arbeidsliv er opptatt av å rekruttere lokale ungdommer, og støtter også godt opp om skolen, forteller Bråten.

Til tross for politikerens bekymringer, er ikke lærerne på Lillesand videregående like pessimistiske. Kjetil Dale og Eskild Dragvik, lærere ved studiespesialisering, ser positivt på skolens fremtid.

Kjetil Dale og Eskild Dragvik er ikke bekymret. Foto: Pia Sofie Ådna

– Vi ser at det er flere og flere barn som blir født i Lillesand, samtidig som det er et ønske om at skolen skal forbli nå og i fremtiden. Jeg kan ikke si vi er redd for at skolen skal blir lagt ned i fremtiden, sier lærer på studiespesialisering Kjetil Dale. Hans kollega Eskild Dragvik er klar i sin tale når han snakker om fordelene ved å gå her.

– Jeg tenker det er et supert