Dette melder operasjonssentralen i en melding som ble sendt ut onsdag morgen. SMS-er skal ha blitt sendt til i 8-tiden, til en rekke mobiltelefoner, blant annet på Agder.

«#AgderPolitidistrikt Kl 09.15. En rekke personer skal i morgentimene i dag ha mottatt SMS med Politiet som avsender. Det ligger ved en link som man blir bedt om å gå inn på. Dette er svindel og mottakere anbefales å slette meldingen uten å gå inn på linken.»

– Vi har ikke fått meldinger om noen som har gått på svindel-SMSen, har vi ikke fått. Men det kom en god del telefoner på morgenkvisten om denne meldingen. Det er jo ikke greit at noen har sendt ut en SMS med politiet som avsender, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikts operasjonssentral, politioverbetjent Knut Bø Odde.

– Politiet sender ikke ut SMS-er på denne måten, så politiet håper ikke noen følger linken. Oppfordringen vår er. Ikke trykk på denne SMS-en. Linken tar deg videre til Bank-ID, så bare det håper jeg gjør at alarmklokkene ringer hos folk, legger ha til.

– Det samme gjelder anrop som kommer fra politiet, der vedkommende ber deg oppgi persondetaljer. Noe slikt vil aldri politiet ringe, og be det om å oppgi. Vi ringer ikke folk, og ber om personopplysninger eller sensitiv informasjon, understreker operasjonsleder Knut Bø Odde.