Det gjør du på vegvesen.no/dinside. For å påregistrere kjøretøyet må du ha gyldig forsikring.

- Ikke glem å påregistrere motorsykkelen, bobilen eller annet kjøretøy før du tar det i bruk. Selv om skiltene er på er det ulovlig å kjøre med et avregistrert kjøretøy, og det kan få store konsekvenser for deg, sier Heidi Øwre, seksjonsleder i Statens vegvesen.

5.000 kr i gebyr

Om du bruker et kjøretøy som er avregistrert får du et gebyr på 5 000 kr og skiltene blir inndratt. Dersom du blir involvert i en ulykke med et uforsikret kjøretøy, kan du i tillegg bli holdt økonomisk ansvarlig.

12. september i fjor ble det mulig å av- og påregistrere kjøretøy på nett, og beholde skiltene. Tidligere måtte man måtte reise på trafikkstasjonen for å levere og hente skiltene.

Sjekkliste for eiere av sesongkjøretøy

– Sjekk at du har riktig førerkort for å kunne kjøre bobilen eller trekke campingvognen. Det kan du sjekke i Bil og henger-appen til Statens vegvesen.

– Hvilke førerretter du har kan du lese av ditt fysiske eller digitale førerkort.

– Øv før du legger ut på langtur. En bobil tar større plass i trafikken og det kan være uvant å kjøre.

– Det kan være flere måneder siden forrige gang du kjørte motorsykkel. Ta det med ro de første turene, så hode og kropp blir vant til å kjøre motorsykkel igjen.

– Pass på vekta! Ikke pakk for mye i bobilen. Du må holde deg innenfor totalvekten. Er du usikker kan du veie bilen på en av våre vekter langs veien. Finn nærmeste vekt på www.vegvesen.no/vekt

– Bobilen og motorsykkel har kanskje stått lagret i flere måneder. Sjekk derfor den tekniske tilstanden. Er du usikker bør du bestille time hos et verksted.

– Løse gjenstander kan bli livsfarlig i en bråstopp eller kollisjon. Fest løse gjenstander. Et usikret nettbrett veier 24 kg ved en bråstopp i 50 kilometer i timen.