– Det er ikke bare et Lillesands-fenomen, selv om vi naturlig nok er mest opptatt av vår egen kommune. Over alt er folk noe trege til å melde seg. Kanskje er man noe rustne etter pandemien? undrer varaordfører Geir Svenningsen. Han leder årets innsamlingskomité for TV-aksjonen som går til Leger uten grenser.

– Dette er et så godt formål at det ikke burde være vanskelig å få nok folk, sier Christian Muri Clemetsen, som også sitter i komiteen. Han forteller at det også tidligere har vært nødvendig å rykke ut med en etterlysning for å få dekket hele kommunen.

Nå oppfordrer Svenningsen og Clemetsen folk til å melde seg på årets store dugnad gjennom nettsiden blimed.no.

– Du må være 18 år for å melde deg på, men det er ingenting i veien for å ta med barn eller barnebarn og gjøre dette til årets viktigste spasertur med fokus på et godt formål, sier Svenningsen og får støtte av Clemetsen.

– Det er en hyggelig aktivitet, sier han og legger til at selv om det nå er enklere å vippse og støtte gjennom nettbank, så har bøssebæringen fortsatt noe for seg. Mange trenger en påminnelse om aksjonen og tilbakemeldingen fra fjoråret var at mange hadde kontanter klare og nesten like mange benyttet anledningen til å vippse der og da.

Det er Round Table og Rotary som organiserer rutene og kjører ut bøssebærere til rutene som ikke er i sentrum. Ifølge Clemetsen ønsker de å gjøre et par av rutene noe kortere, slik at man ideelt sett nå mangler noen og 50 bøssebærere.

– Vi er ikke supernervøse enda, og tror at engasjementet for internasjonal solidaritet og Leger uten grenser er så stort at vi skal komme i mål, men vi hadde blitt roligere dersom vi nå hadde fått et bra tilsig av bøssebærere, sier Svenninsen til Lillesands-Posten, hvor han opplyser at dersom det er noen som ikke finner ut av påmeldingen gjennom nettet kan ta direkte kontakt med ham eller melde seg på via kommunens servicetorg.