Onsdag 15 mars går elever fra Lillesand Videregående skole dør til dør aksjon for krafttak mot kreft i Lillesand og Høvåg.

– Vi vil gå på dørene rundt 17:00 til 21:00.

I år vil vi ikke lenger bære rundt på de kjente bøssene, men vi går rundt med QR-kode med vippsnummer som kan vipses til. Det er viktig å få frem at det er kun vipps som er mulig. Målet med aksjonen er å skape engasjement og samle inn mest mulig til en aksjon som er kjempe viktig. Også kalt for den viktigste russeknuten russen vil få.

Årets tema er ‘’Kreft med spredning – litt mer tid kan bety alt’’

Når man har kreft med spredning, har kreftsvulster spredt seg fra opprinnelsesstedet til ett eller flere andre steder på kroppen. De fleste kreftpasienter som dør av sin kreftsykdom, dør fordi vi ikke klarer å behandle/kontrollere spredningen.

Målet med denne aksjonen er å finansiere forskning på kreft med spredning. Vi håper at fremtidens kreftpasienter får mer effektive behandlingstilbud som gir effekt når kreftsykdommen har spredt seg. ‘’Gir du penger gir du håp’’ Og vi håper enhver vil være en del av dette.

Krafttak mot kreft er kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon, og russen og andre organisasjoner har i flere år vært en god ressurs til aksjonen. Vi håper å kunne nå målet og tjene inn 40 millioner kroner til forskning på kreft med spredning.

For at alle skal få muligheten til å være en del av aksjonen, og vi mest sannsynlig ikke klarer å gå på hver enkel dør, håper vi at denne artikkelen kan gi litt engasjement.

– Hvis ikke man får noen på døren kan man også vippse til 411053.

Russestyret Lillesand videregående skole