– Det er ikke sånn at dere slipper unna været, men det kommer i våtform, innleder statsmeteorolog Håkon Mjelstad hos Meteorologisk institutt.

Etter en fin og noenlunde solfylt torsdag skal det skye til utover kvelden, og temperaturen beveger seg ned under nullpunktet. Deretter, utpå natten inn i fredagen, kommer nedbøren. Som regn langs kysten, som snø over 800 meter.

– Det blir ikke voldsomme mengder, men det kan falle 15–20 millimeter, sier Mjelstad.

– Ikke nok til et farevarsel, med andre ord? spør Agderposten.

– Vi får se. Vi følger med. Det koker ned til om sluker er åpne og får tatt unna vann og snø som smelter, svarer meteorologen.

To farevarsler

Men farevarsel for vind er sendt ut, og gjelder for hele kyststripa fra Stavern til Oksøy fyr i Kristiansand.

«Fra tidlig fredag morgen sørlig periodevis stiv kuling 15 m/s. Minkende fredag formiddag» heter det i farevarselet.

Det er også sendt ut farevarsel om kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge, blant annet på Hovden, på grunn av kraftig vind.

Kan bli glatt

Og, dersom regnet som kommer og snøen som smelter langs kysten i løpet av natten og første del av fredag ikke finner steder å renne unna, kan det potensielt også fryse på igjen og bli glatt. For til kvelden fredag blir det kaldt igjen, etter at regnet har gitt seg og skyene forsvinner.

– Men det er ikke kaldt nok til at det er glatt allerede fredag morgen?

– Nei, det ser ikke sånn ut. Men de fleste våkner nok til regnvær, dere gjør nok det, sier Mjelstad.

Tørr og mild helg

Utpå ettermiddagen fredag får vi trolig se sola igjen og temperaturen kommer opp i rundt seks grader, før det altså blir kjøligere og minusgrader igjen natt til lørdag.

Helgen ser ut til å bli av det mildere slaget med plussgrader gjennom hele døgnet og lite nedbør. Søndag tegner seg til å bli noe mer skyet enn lørdagen, men ifølge meteorologen er det muligheter for å se sola begge dagene. Makstemperaturene disse dagene vil ligge på seks-sju varmegrader.

– Ser dere noen ny kuldeperiode på vei?

– Vi har noen indikasjoner på at starten av februar kan bli litt kaldere, litt under null og mer vinterlig, men det er ikke tegn til ny periode med sprengkulde, avslutter Mjelstad.