Lørdag er det klart for det store julemarkedet i Rådhusparken og museets bakgård. Markedet er et samarbeid mellom Rotary, handelsstanden og museet. I år er det påmeldt 25–30 utstillere.

– Har kan du få bakverk og håndarbeid, strikkede julegaver og kunst og ikke minst hjemmelaget konfekt og honning. I tillegg vil det bli salg av Jens Eides pøler og mye annet snadder, sier Rotary-president Siv Emanuelsen, som er glad for at værprognosene ser rimelig bra ut. Dermed håper hun det blir mange folk i byen og god handel både i butikkene og på markedet.

Tradisjonelt

Emanuelsen forteller at markedet følger den gode gamle oppskriften og er glad for at man i år slipper å tenke på koronarestriksjoner. Utstillerne er en fin blanding av tilreisende og lokale. Rotary har imidlertid lagt vekt på at det som tilbys skal være skikkelig, og det mener presidenten de har lykkes godt med også i år.

Ukraina-overskudd

Årets overskudd vil gå til Rotarys arbeid i Ukraina. Foreningen var raskt på banen da krigen brøt ut og har samlet inn midler til miltært førstehjelp.

– Vi har i samarbeid med andre Rotary-klubber i Agder, Telemark og Vestfold sendt ned utstyr for 2,7 millioner kroner til Ukraina. Det er vi selvsagt fornøyde med, men vi ser at det fortsatt er stort behov. Nå setter vi fokus på varme i en kald tid, sier Emanuelsen og forteller at Rotary nå jobber for å samle inn penger til strømaggregater til Ukraina.

– Det er et stort behov for det og vi har gått et godt tilbud på å kjøpe slike agreggater. Vi samler inn penger gjennom vår egen organisasjon, men lørdag vil det også bli anledning til å vippse for dem som ønsker og har anledning til det. I tillegg har vi som mål å sende varme pledd ned til Ukraina. Vi vil derfor også ta imot dette lørdag. Har du et pledd til overs, så ta det med til oss og så sender vi gjerne et stort lass til Ukraina. Det vil varme fysisk, men også vise at vi her i Norge bryr oss og hjelper våre brødre og søstre i Ukraina, sier en engasjert Emanuelsen, som kan fortelle at alle Rotarys medlemmer er i sving for å få arrangert lørdagens store marked.

– Det er mye som skal på plass. Det skal rigges og ryddes og vi skal sørge for logistikken og matserveringen underveis og så skal vi ha folk til å ta imot pleddene som folk ønsker å donere, forteller Emanuelsen, som har god kontroll og ser fram til en strålende dag i sentrum.