– Vi er glad for å få en så engasjert og reflektert person som brenner for barns rettigheter til å holde årets 17. mai-tale, sier komiteleder Arne Abrahamsen til Lillesands-Posten.

Ada Sofie Austegard er initiativtaker til og leder av Stine Sofies Stiftelse. Stiftelsen har sitt hovedkontor i Grimstad, men har tilknytning til Lillesand etter at man overtok Uglands tidligere eiendom på Kaldvell, som man nå har åpnet opp for publikum og som man vil gjøre om til et senter for barn.

Blomster

Årets 17. mai starter tradisjonen tro med salutt og en markering med minnesmerkene. Gabriel Flørenæs Knudsen bekranser minnebautaen ved Vestre Moland kirke og legger ned blomster ved minnesmerket for Eidsvollmannen Hans Jacob Grøgaard.

Utenfor Rådhuset er det varaordfører Geir Svenningsen som står for bekransningen av minnesmerket over de falne fra andre verdenskrig og legge ned blomster ved minnesteinen for ubåten Orzel (som senket Rio de Janeiro 8. april 1940) og politifullmektig Nils Onsrud.

Torolf Kroglund legger ned blomster ved Lofthusmonumentet to like på Havnetomta.

Borgertog og fest

Barnetoget følger den tradisjonelle ruten og tradisjonen tro blir det også i år småbarnetog midt på dagen. Hermanos syner i Rådhusparken og på Dovreheimen.

Det blir gratis kino på eTeateret før dagen avsluttes med borgertog og folkefest på Emil Knudsens plass. Abrahamsen minner om at det er fine premier til de beste innslagene i borgertoget og at det i år også er en premie til den klassen som gjør seg mest positivt bemerket i barnetoget.

Konferansier under årets folkefest er Trond Are Gjone. Her blir det tale ved russepresident Marielle Githmark Kvanli, mens Ada Sofie Austegard altså holder tale for dagen. Det blir innslag fra kulturskolen og Lillesandsrevyen og sang og musikk ved Susanna Melhus og Erik Haugan Aasland.