Det er politiet som sender ut test av Nødvarsel på mobil. Sivilforsvaret tester samtidig tyfonene med signalet "Viktig melding – søk informasjon".

– Varslingsprøven den 14. juni gjøres over hele landet, rundt kl. 12. Det betyr at mobiltelefoner i hele landet vil vibrere og spille av et høyt lydsignal, samtidig som tyfonene uler, melder nødvarsel.no, en nettside som drives av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap,

Når varslet sendes ut vil mobiltelefonene vibrere og spille av en høy sireneaktig lyd i omtrent 10 sekunder. Dette skjer uansett om telefonen er stilt inn på lydløs eller dempet lyd, fordi Nødvarsel overstyrer telefonens innstillinger.

Slik høres nødvarselet ut på mobil.

Testen går ut til alle nyere og oppdaterte mobiltelefoner og enheter som befinner seg i Norge og som er koblet på 4G/5G.

– Hvis dere ikke ønsker å få testen, kan dere sette telefonen i flymodus eller skru den helt av. Dette må dere gjøre i god tid før kl. 12 den 14. juni. Det hjelper ikke å sette telefonen på lydløs, det vil nødvarselet overstyre.

Nødvarsel på mobil testes til hele befolkningen både for å gjøre befolkningen kjent med hvordan det oppleves å få et Nødvarsel og for å sikre at systemet fungerer som det skal.

I en reell situasjon inneholder et nødvarsel informasjon om hva som skjer, og hva du bør gjøre for å beskytte deg selv.