annonse

Lars Helge ble historisk

HELT RÅTT: HELT RÅTT: Lars Helge Birkeland kommenterte til NRK etter løpet at det var helt rått å konkurrere i VM, spesielt på grunn av den gode stemningen blant publikum. (Arkivfoto) (Foto: )

En mannlig skiskytter fra Sørlandet gikk tirsdag i et internasjonalt mesterskap. Det har aldri skjedd før.

  • Carl Christian Engstad Carl.christian@lp.no

Lars Helge Birkeland fra Birkenes ble søndag hasteinnkalt til VM i skiskyting, etter at Alexander Os ble syk. Mandag var han fremme i Ruhpolding, og tirsdag gikk han normaldistansen over 20 kilometer.

Dermed ble han historisk, som den første mannlige skiskytteren fra Sørlandet til å gå i et internasjonalt mesterskap.

– Det visste jeg faktisk ikke. Det er stas, og det var på tide, sa Birkeland til fvn.no etter løpet.

Birkeland havnet på en 39. plass på 20 kilometeren. Han pådro seg to tilleggsminutter, som følge av én bom på siste liggende og én på siste stående. Et godkjent resultat, mener han selv.

– Det var gøy, og kjennes greit nå etterpå.

Skiskytteren åpnet med to fulle hus, og traff på de ti første skuddene. Han var 3,41 minutter etter slovenske Jakov Fak i mål.

– Først kom en bom på liggende. Jeg følte jeg hadde god kontroll på siste stående, men fikk ladekluss og litt skjelving. Da ble det en ny bom. 18 treff er godkjent, sier han til fvn.no.

Birkeland ble faktisk tredje beste nordmann tirsdag, foran både Rune Brattsveen (46. plass) og Ole Einar Bjørndalen (47. plass). Ifølge Birkeland står det bra til med skytingen, men at det fortsatt skorter litt på den fysiske kapasiteten.
Fredag er det VM-stafett, men Birkeland er trolig reserve. Det er han mest sannsynlig også på fellesstarten søndag.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse