Foto: Tarald Reinholt Aas / Agderposten

Nå satser Amalie alt på skuespillerkarriere

Amalie Snøløs har vært å se på flere plattformer siden hun ble kjent gjennom Farmen. Nå satser hun alt på skuespillerkarriere.

Etter Farmen-gjennombruddet i 2017 har Amalie Snøløs fra Birkenes vært å se i «Skal vi Danse», og jobbet som modell. Nå satser 23-åringen alt på å bli skuespiller.

– Om ikke lenge slippes sesong tre av serien «Semester» som har gjort kjempesuksess på NRK. Der spiller jeg en rolle som heter Kari. Det har vært utrolig spennende, og et prosjekt jeg har jobbet med lenge. Så dette gleder jeg meg til, sier Snøløs til Agderposten.

Kjenner seg igjen

23-åringen forteller at den tredje sesongen av dramaserien Semester fokuserer mye på å følge og gjøre det man selv vil, og ikke fokusere på forventninger.

– «Kari» er fra Kristiansand, men bor i Oslo. Hun møter mange uvante problemstillinger som jeg ikke tror Kari har tenkt på. De nye opplevelsene gjør at hun må ta noen store valg, sier hun videre.

Snøløs sier hun kjenner seg mye igjen i problemstillingene karakteren hennes møter på veien.

Skjermdump instagram
Skjermdump instagram

– Dette med å plutselig få store og nye muligheter som er annerledes, og deretter må ta vanskelige valg. Det kan jeg lett kjenne meg igjen i, sier Snøløs.

Hvilke valg har vært vanskelig for deg?

– Det er mange ting. Jeg pendler for eksempel mye til USA om dagen. Eller dette med å spille fotball, dra på farmen eller valget om å vente med å studere. Generelt plutselige muligheter som jeg har måtte ta stilling til, sier hun.

Nye og større roller

På spørsmål om hvorfor Snøløs pendler til USA, svarer hun:

– Jeg må lære meg å snakke amerikansk-engelsk bedre. Så jeg reiser mye for å jobbe med språket. Det handler om at jeg må bli bedre for å kanskje få roller som jeg er vurdert til, sier hun.

Er det skuespiller du satser på nå?

– Jeg har ikke bestemt meg. Men jeg sier til meg selv at jeg ikke skal sette meg i en bås og si at det er meg. Det er fint å prøve nye ting, så får jeg heller se. Men det er det som er så fint med livet, alt kan ikke planlegges, sier hun.

Med kjæresten

Snøløs kan bekrefte at hun er med i flere episoder i den tredje sesongen av serien, men hvor mange kan hun ennå ikke si noe om.

– Serien lages i øyeblikket, så det vet jeg ikke ennå. Vi håper jo kanskje på en sesong til, sier hun.

En av hovedrollene i serien er Snøløs sin kjæreste og SKAM-skuespiller Herman Tømmeraas.

– Dette er en utrolig bra serie med enormt dyktige folk både foran og bak kamera, sier Snøløs.

«Semester» har hatt stor suksess i utlandet, og har blitt sendt på TV i Sverige og Danmark siden 2018. Til høsten slippes altså tredje sesong på NRK.

marie.kalvehagen@agderposten.no