KORONASMITTE: Tre personer har fått påvist koronasmitte i Arendal. De tre er smittet etter å ha vært gjester i et selskap. Foto: Dronefoto: Frank Johannessen

Nye koronatilfeller i Arendal og Kristiansand

(Agderposten) Det er registrert tre nye tilfeller av koronasmitte i Arendal kommune. En av dem er elev ved en skole i kommunen.

- Det er tre personer som har fått påvist koronasmitte. Alle tre bor i Arendal, sier kommuneoverlege Helene Rakeie i Arendal kommune til Agderposten fredag ettermiddag.

- De tre ble smittet da de var gjester i et selskap i Arendal forrige helg, sier Rakeie.

29 i karantene

29 personer ble satt i karantene i Arendal torsdag kveld, etter å vært i kontakt med et smittetilfelle som Agderposten omtalte torsdag. Dette tilfellet har også tilknytning til selskapet.

Arendal kommune har et team som jobber med smittesporing, og flere personer blir nå satt i karantene.

- Situasjonen medfører at en del elever ved en skole i Arendal blir satt i karantene. Beskjeder går ut til de foresatte i ettermiddag, fortalte Rakeie til Agderposten fredag ettermiddag.

KOMMUNEOVERLEGE: Kommuneoverlege Helene Rakeie i Arendal. Foto: Mona Wikøren

Nesheim skole

Fredag kveld bekrefter kommunen at det dreier seg om en elev ved Nesheim skole. Mellom 20 og 25 elever på 1. og 2. trinn er satt i karantene. Samtlige fikk beskjed fredag ettermiddag.

– Foreldre og søsken til elevene trenger ikke å gå i karantene med mindre de har vært i nærkontakt med en bekreftet smittet person, sier Rakeie.

Elever som er satt i karantene kan avvente testing gjennom helgen med mindre de har symptomer på sykdom.

Pressekonferanse

Samtidig kalles det inn til pressekonferanse om situasjonen lørdag ettermiddag.

– Kommunens smittevernteam følger nå situasjonen og jobber videre med smittesporing. Vi ønsker å informere om utviklingen av situasjonen i morgen kl. 17.00, skriver kriseledelsen i invitasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til stede på pressekonferansen vil leder av kriseledelsen, ordfører Robert C. Nordli, rådmann Harald Danielsen og kommuneoverlege Helen Rakeie være.

Det er også registrert to nye tilfeller med koronasmitte i Kristiansand fredag. Det skriver Fædrelandsvennen.