Klinikk for korona-testing: N/A Foto: Christian Nørstebø

Pasient er sannsynlig koronasmittet av ansatt ved Sørlandet sykehus

(Agderposten) Sykehuset har fått beskjed om sannsynlig smitte mellom en ansatt ved Sørlandet sykehus og en pasient.

- Pasienten tok selv kontakt med oss da vedkommende utviklet symptomer på Covid-19 etter hjemkomst fra sykehuset. Vi har kontakt med vedkommende, som etter forholdene har det bra, sier fagdirektør ved Sørlandet sykehus, Susanne Hernes, i en pressemelding.

Sørlandet sykehus oppgir onsdag at det har forekommet en sannsynlig smitte av koronavirus mellom en ansatt ved Sørlandet sykehus og en pasient.

Den ansatte hadde ingen tegn til å være smittet da vedkommende var på jobb.

Sykehuset opplyser at det er gjennomført arbeid med smittesporing. Andre pasienter og medarbeidere som kan ha vært i kontakt med den aktuelle ansatte er informert og testet.

Kommunikasjonsdirektør Signy Svendsen opplyser at det ikke gis noe mer informasjon om situasjonen etter ønske fra pasienten.

14. mars skrev Agderposten at tre pasienter var mulig smittet av ansatte ved Sørlandet sykehus, etter at to medarbeidere ved klinikk for psykisk helse testet positivt på koronavirus.

Det er nå 25 ansatte med koronasmitte ved Sørlandet sykehus. Antall innlagte pasienter med koronasmitte, er 13. Det viser oppdaterte tall på Sørlandet sykehus' hjemmeside.

Les også
Sørlandet sykehus prøver ut malariamedisin mot koronavirus