SAMLET SEG: Ungdommene flyttet seg til Randviga, der politiet fant dem. Foto: Stein Larsen

Rykket ut til ungdomsfest på Fevik: - Flere under 18 år var beruset

(Agderposten) Mange ungdommer samlet seg på Storesand fredag kveld. Men da politiet kom, stakk de fra stedet. Enkelte mindreårige var beruset.

Litt etter klokken 21 fredag kveld meldte Agder-politiet at de var på vei til Storesand på Fevik.

Årsaken var flere meldinger fra naboer om at mange ungdommer hadde samlet seg på stranden.

– Foreløpig er det meldt om at 40-50 ungdommer er samlet, og det er stadig tilsig, forteller operasjonsleder Vidar Arnesen.

RYKKET UT: Politiet rykket ut til Randviga der ungdom hadde samlet seg fredag kveld. Foto: Stein Larsen

Enkelte av ungdommene skulle være helt ned i ungdomsskole-alder.

Ba foreldre komme

Politiet gikk derfor ut og oppfordret foreldre som visste at de hadde mindreårige barn ute om å komme til stedet.

– Foreldre må ikke være naive. Man vet aldri hva ungdom finner på. Samtidig er de aller fleste snille, og det selv om de drikker. Men det skaper noen utfordringer for oss, sier Arnesen.

Men da politiet ankom Storesand, la ungdommene på sprang. Rundt 30 av dem samlet seg i Randviga, der patruljen fant dem.

– Det var flere mindreårige på stedet som var beruset. Ikke overstadig, men beruset, forteller operasjonsleder Arnesen.

Måtte avslutte

Ungdommene fikk pålegg om å avslutte festen. En gutt som hadde satt opp et partytelt, fikk beskjed om å ta dette ned igjen.

– Ungdommene har fått pålegg om ikke å dra tilbake til stedet. Så vil det vise seg om det overholdes. Men vi kommer til å oppsøke stedet på nytt, lover Arnesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Lett å strekke strikken

Han trekker frem at samfunnet åpnes mer og mer opp etter at strenge korona-restriksjoner har vært innført siden mars, og at blant annet barer og utesteder åpner igjen fra mandag.

– Da er det lett å strekke strikken, og tenke at «det åpner jo likevel mandag, så vi kan bare...», sier operasjonsleder.

RYKKET UT: Politiet rykket ut til Randviga der ungdom hadde samlet seg fredag kveld. Foto: Stein Larsen

Tidligere i uken gikk Torbjørn Trommestad, leder av forebyggende seksjon i politiet i Arendal, og innsatsleder Knut Inge Haugesten, ut og oppfordret foreldre til å følge med på barna sine.

– Det er den samme, gamle visa som gjelder: Hvor er ungdommen din? Hvis ungdommen har sagt at de skal på telttur med venner, så bør man sjekke med andre foreldre at det stemmer. Eller kanskje man blir lurt? sa de da.

Anmelder få

Arnesen understreker samtidig at politiet vil forholde seg til korona-påleggene på samme måte som siden samfunnet stengte ned.

– Vi informerer om smitterisiko ved å ansamles. Det må være særskilte grunner før vi går til anmeldelse, sier Arnesen.