HYTTEPOLITI: Hyttefelt og hytter på Hovden fotografert i forkant av koronautbruddet, i januar 2020. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Slik skal politiet håndheve hytteforbudet

(Agderposten) «Politiet i Agder kommer fremover til å ha noe mer synlig politi langs veiene, spesielt på innfartsveiene til noen av de største vinterdestinasjonene på Sørlandet.»

I en pressemelding sendt ut klokken 16.15 fredag ettermiddag melder Agder-politiet om at de økende grad vil bli å se langs veiene folk ellers tar til hytta.

Les også
Risikerer fengsel og bøter: Dette er koronastraffene

«Bakgrunnen for økt tilstedeværelse er at politiet ønsker å informere og rettlede publikum i forbindelse med forbudet mot overnatting på fritidseiendom som er trådt i kraft som følge av spredning av koronaviruset», heter det i pressemeldingen.

Publikum skal ikke stoppes fra å ta en tur på ski, påpekes det.

Men:

«I tett samarbeid med kommunene er det politiets oppgave å forebygge koronasmitte i små og sårbare kommuner. Informasjon om vedtatte forskrifter og hvilke konsekvenser det vil få for den enkelte å bryte disse, anser politiet som en viktig, forebyggende oppgave,» opplyses det.

Pressemeldingen viser til forskriften «om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendommer» som trådte i kraft i går:

Les også
Til innbyggerne i Lillesand

* Personer forbys å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.

* Personer som er i karantene etter § 2 fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av SARS CoV-2-virus, kan likevel overnatte i fritidseiendom i annen kommune i perioden den smittede er i isolasjon etter § 4 i forskriften.