annonse

Spennende førjulsutstilling

monterer
monterer: monterer: Kjell Nupen, Brynjulv Rosenberg og Trond Haugland diskuterer utstillingen.

I dag åpner førjulsutstillingen med dronning Sonja, Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl i Meta Hansen-huset.

  • Karl Otto Tønnessenkarl.otto@lp.no

Onsdag var Kjell Nupen i Lillesand for å montere den spennende og omfattende utstillingen sammen med assistentene sine. Lillesand kunstforenings leder Gerd Reidun Helmikstøl og faglig rådgiver Brynjulv Rosenberg var også til stede og var godt fornøyd med det de fikk se.

– Dronning Sonja og jeg har kjent hverandre i en årrekke. Og samarbeidet de siste fire årene. Det var i forbindelse med dette at vi begynte å tenke på en slik utstilling. Da kunne hun få vist arbeidene sine på en flott måte, og ideen om Stiftelsen H.M. Dronning Sonjas Kunstnerstipend dukket opp, kunne Kjell Nupen fortelle.

Grafikken utstillingen omfatter, er likelig delt mellom de tre kunstnerne, og prosjektet har også endt opp i en rikholdig bok, samt en kunstmappe som også vil være til salgs på utstillingen i morgen.

– Den består av seks bilder, to av hver kunstner, og koster 22.000 kroner, opplyser Brynjulv Rosenberg.

I utgangspunktet skulle også en større mappe med 24 bilder vært tilgjengelig, Men samtlige 50 eksemplarer ble «revet bort» allerede mens kunstprosjektet «Tre reiser, tre landskap» var på forberedelsesstadiet. På utstillingen vises flere helt ferske bilder av dronning Sonjas produksjon.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse