annonse

Spennende kunstprogram

Meta Hansens hus får eksklusivt besøk
Meta Hansens hus får eksklusivt besøk: Meta Hansens hus får eksklusivt besøk: Trine Rønnevig, Gerd Reidun Helmikstøl og Brynjulv Rosenberg kan i år ønske mange kjente kunstnere, med Dronningen ispissen, til utstillinger i Meta-huset. (Foto: )

Dronning Sonja, Kjell Nupen, Tom Lid og Gunvor Nervold Antonsen vil bli å finne på Meta- huset i sommer og høst.

  • Kurt Stangeby Red@lp.no

Under en pressefrokost på Meta-huset i går kunne leder Gerd Reidun Helmikstøl og kunstnerisk ansvarlig Brynjulv Rosenberg legge fram et program for resten av året som kanskje vil få hårene til å reise seg hos enkelte kunstinteresserte.

Sommerutstillingen er til forskjell fra tidligere, preget av en kunstner, den Høvåg baserte maleren Tom Lid. Den anerkjente kunstneren med mange gode anmeldelser i sekken, har bodd i Høvåg siden 2005.

Tom Lid lager fargesterke bilder i et heftig formspråk. Under sin siste utstilling i Kunstnerforbundet i Oslo fikk han av Klassekampen benevnelsen «En malerbegavelse».

Brynjulv Rosenberg forteller at han er en beskjeden kunstner som maler store bilder på store lerreter. Stilen hans kalles for «abstrakt ekspresjonisme». Maleren bruker mye farger og selv om bildene er svært abstrakte har de allikevel enkelte gjenkjennelige trekk. Tom Lid er innkjøpt av de store kunstinstitusjoner.

Kunstforeningens sommerutstilling varer i fem uker fra 23 juni. Den tidligere journalist i Fædrelandsvennen og forfatter, Gunvald Oppstad er sterkt involvert og vil blant annet lage en katalog

Kunstforeningens leder; Gerd Reidun Helmikstøl, fortalte at foreningens 30-årsjubileum også skal markeres i år, selv om det egentlig er 31 år siden den ble startet. At det var jubileum gikk dem nemlig hus forbi i fjor.

Det blir en enkel markering ettersom 25-årsjubileet ble feiret skikkelig for noen år siden.

Lars Emil Nielsen vil lede de enkle festlighetene st. Hans-aftens ettermiddag. Det blir blant annet middelaldermusikk og det vil bli servert kaffe og kaker. Kunstforeningen har allerede ordnet med pent vær.

Høstens utstilling er en vandreutstilling som ble startet i Larvik kunstforening i oktober i fjor. Det er tekstilkunstneren Gunvor Nervold Antonsen som står for den.

Naturen er utgangspunktet og inspirasjonen i hennes verker. Selv om hun blir omtalt som tekstilkunstner beveger hun seg også inn i malerkunstens verden. Resultatet bli i mange tilfeller forskjellige kollasjer.

Det er en åpen utstilling for alle, men den kalles også for en skoleutstilling ettersom det vil bli omvisning for mange skoleklasser. Utstillingen blir i Lillesand i tor uker fra 7 oktober.

Hun gjør vel neppe det, men kunsten hennes kommer til Lillesand i november. Det tidligere my omtalte samarbeidet mellom Dronning Sonja og Kjell Nupen har resultert i en vandreutstilling som vil bli presentert i Lillesand i november.

Utstillingen har tittelen «Tre reiser, Tre landskap». publikum må i denne forbindelse kjenne sin besøkelsestid, for utstillingen vil bli den eneste på Sørlandet. Totalt vil utstillingen bare bli vist på syv steder, så dette er et eksklusivt arrangement.

Det er totalt 24 bilder som vil bli vist. Åtte av Dronningen, åtte av Kjell Nupen og åtte av Ørnulf Opdahl.

Dronning Sonja har opprettet et fond til hjelp for unge kunstnere. Gjennom dette fondet kan de søke stipend. Inntekten fra disse utstillingene går til dette fondet.

Natur og landskap står sentralt når disse tre viser fram sine bilder. Dronning Sonja er kjent som en flink fotograf, og bilder fra hennes kamera er overført til bearbeidete trykkplater.

Det er Henie Onstad Kunstsenter som står for utstillingen. Lillesand kunstforening ble spurt om de kunne tenke seg å vise utstillingen som den eneste på Sørlandet. Det må være litt av en anerkjennelse.

Dette er ikke en salgsutstilling, men det vil bli mulig å få kjøpt mapper med et trykk fra hver av kunstnerne. Disse har en pris på 12.000 kroner.

Samtidig med utstillingen til Dronningen, Nupen og Opdahl vil kunsthåndverkeren Konrad Mehus og Hans kone Bente von Krogh vise fram sine arbeider i stein og leirgods.

Som man kan se har Lillesand kunstforening virkelig lagt seg i selen i år. Det er tunge anerkjente kunstnere som skal vise fram sine arbeider.

Kjell Nupen som var i Lillesand for tre år siden og var da veldig godt fornøyd med lokaslene. man skal derfor ikke se bort fra at han har en liten finger med i spillet som har ført den eksklusive utstillingen til Lillesand.

Det blir først en flott sommer for det kustintresserte Lillesand, en sommer som vil gå over i en spennende høst, med mange aktiviteter.

Alle arrangementene til kunstforeningen blir å finne i Meta-huset på Rosenberg.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse