Sammen: Marion Glamsland Berntsen, Preben Lidi, Einar Holmer-Hoven og Gunnar Kulia håper mange benytter seg av muligheten til å få varer fra lokale butikker kjørt hjem til seg. Foto: Thor Børresen

Tilbyr gratis hjemkjøring av varer

Lokale butikker går sammen med kommunen og tilbyr gratis hjemkjøring av varer. Ikke bare dagligvarer, men hele spekteret av varer som tilbys i kommunen.

– Vi gjør dette for å hjelpe innbyggerne og så gjør vi det for å hjelpe butikkene, sier Gunnar Kulia i Næringsforeningen. Han er glad for at foreningen, butikker og kommune står sammen og jobber med å utvikle nye tilbud i den krevende korona-tiden.

Poenget med nyordningen er at folk skal kunne henvende seg til de ulike butikkene i sentrum, i Høvåg og på Lillesand senter og få varene levert om ettermiddagen.

Tilbudet om gratis levering gjelder hele kommunen, inkludert Justøya og Høvåg.

Kommunen er med på laget

Lillesand kommune stiller opp og betaler hjemkjøringen av varer, slik at denne blir kostnadsfri for butikker og kunder.

– Vi har en del som ikke kan gå på butikken fordi de har symptomer, er i risikogruppe eller av andre årsaker. Nå kan de handle som normalt hjemmefra i lokale butikker. Samtidig vet vi at det er tungt for flere næringsdrivende. Vi håper at dette kan gi noe handel og bidra til å styrke det lokale næringslivet, sier ordfører Einar Holmer-Hoven, som er glad for at næringslivet i hele kommunen står sammen om et felles tilbud i denne spesielle tiden.

– Vi hadde en diskusjon i siste formannskapsmøte om hva kommunen kan gjøre for å hjelpe næringslivet som sliter. Når Høvåg, sentrum og senter finner sammen på dette viset er det hyggelig for kommunen å være med på et tilbud som kan gjøre hverdagen enklere for innbyggerne, mener ordføreren.

Service

– Vi vet at butikkene i Lillesand er gode på service. Her viser de dette nok en gang. Så kan vi forbrukere vise at vi setter pris på butikkene. Ved å bruke dem aktivt også nå, så kan vi forvente at de også er her når samfunnet vender tilbake til normalen, sier Gunnar Kulia i næringsforeningen for Kristiansandregionen, som gleder seg over hvor raskt tilbudet er kommet på plass og hvor bredt det favner.

I første omgang er dette en prøveordning frem til påske.

– Det er viktig å vise at alle skal være trygge på å få det de trenger til påske. Så vil vi finne ut av hvordan denne ordningen fungerer og så får vi evaluere hvordan det fungerer. Kanskje kan det være noe vi kan bygge videre på etter påske og kanskje også når pandemien er over også. Det er utrolig hva vi kan få til når alle gode krefter jobber sammen, sier Kulia.

Står sammen

Næringsdrivende i Høvåg, Lillesand sentrum og Lillesand Senter står sammen om prosjektet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Mange kvier seg for å bry butikker med småhandel, men mange småhandler kan i sum bli betydelig, både for den enkelte kunde og for butikkene, sier Marion Glamsland Berntsen, som koordinerer samarbeidet for butikkene i sentrum. Hun kan fortelle at de fleste av de hun har snakket med er positive. Apotekene har imidlertid spesielle regler å forholde seg til og vil fortsette med sitt eget opplegg. Andre har innarbeidede opplegg som videreføres, men for de fleste andre virksomhetene i sentrum og på senteret er dette et nytt og positivt tilskudd.

Noen butikker forteller om suksess med postordre, men dette er ikke for alle og Glamsland Berntsen som har «Post i butikk» forteller at mengden pakker heller har gått noe ned enn opp i denne tiden.

– Det passer nok for noen type varer med postordre, men ikke alle. Og for dem som ikke kan eller nøler med å forlate hjemmet i disse tider er det ikke noe alternativ. Lokalt sett er tilbud om gratis hjemkjøring til alle kundene mer treffsikkert, mener hun og viser til at man nå kan kombinere kjøp av ferskvarer med andre forbruksvarer.

– Det er ikke så mange spisesteder som er åpne, men vi har fått med Horisonten slik at det også vil være mulig å bestille mat, sier Glamsland Berntsen.

– Og også Stjernehimmelen har et godt tilbud med nydelige kaker og deilige baguetter, sier Preben Lidi, som forteller at samarbeidet er tatt godt imot i Lillesand senter.

– Vi vet at det er veldig mange som ønsker å handle lokalt. Nå gjør vi det enklere for dem, fastslår Lidi, som er spent på hvordan tilbudet blir mottatt av kundene når det blir startet opp i dag.

– Poenget er at vi skal gjøre dette så enkelt som mulig. Nå lager vi en enkel liste over alle butikker som er med. Så kan kundene ta direkte kontakt med butikken og så kommer varene hjem på døra med en giro oppi eller annen avtalt betaling. Dette skal være et lavterskeltilbud. Ikke nøl med å bruke det, oppfordrer Gunnar Kulia og får enstemmig støtte av de øvrige samarbeidspartnerne.