Bildet er tatt ved Sørlandet sykehus, Kristiansand, intensivavdelingen. På dette bildet ser vi Pernille Jensen. Illustrasjonsfoto Foto: Sørlandet sykehus

Tre nye smittede bor likevel ikke i Agder

(Agderposten) Det siste døgnet er det registrert tre nye personer med koronasmitte i distriktet, samtlige i Kristiansand. Det viser seg imidlertid at det er personer som er folkeregistrert i byen, som ikke faktisk bor der.

Med de nye tilfellene har Agder 341 bekreftede smittende. Det melder NTB som har hentet tallene fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

De nye smittetilfellene er alle fra Kristiansand. Ifølge Fædrelandsvennen skal det være snakk om en kvinne i alderen 20–29 år, en kvinne i alderen 50–59 år og en gutt i alderen 10–19 år. Den yngste kvinnen har foreløpig ukjent smittested, mens de to andre er blitt smittet i Norge.

Etter å ha vært i kontakt med kommuneoverlegen skriver imidlertid Fædrelandsvennen at det var en feilrapportering.

– De tre smittetilfellene er reelle, men det er snakk om kristiansandere som er bosatt andre steder i landet. Jeg er ikke kjent med hvor de er bosatt, sier kommuneoverlege i Kristiansand, Dagfinn Haarr til avisen.

Folkeregistrert

Dermed er det ingen endring i smittesituasjonen i Agder. Det er fortsatt registrert 338 tilfeller i fylket, hvorav det siste tilfellet ble registrert 17. mai.

De nye smittede sørlendingene har imidlertid folkeregistret adresse i Kristiansand, og ifølge oversikten fra FHI skal det være snakk om to kvinner; en i alderen 20–29 år, en kvinne i alderen 50–59 år, samt en gutt i alderen 10–19 år.

Dette er de første registrerte tilfellene i Agder siden 17. mai, altså de første på nesten tre uker.

En måned

Det er ingen nye bekreftede tilfeller av koronasmitte i Arendal, eller tidligere Aust-Agder.

Tallet på antall smittede i Arendal er fortsatt 33. Siste bekreftet smittet var 5. mai, ifølge hjemmesiden til Arendal kommune.

Les også
Ordførerens hjørne: Nå skjer det mye
Les også
Terningkast en