annonse

Vellykket sommerutstilling

ÅPNINGSSEREMONI
ÅPNINGSSEREMONI: ÅPNINGSSEREMONI: Gunvald Opstad, Tom Lid og Egil Kapstad på åpningsdagen i juni. (Foto: )

Lillesand kunstforening sin sommerutstilling i Meta Hansen huset var i år en ordentlig suksess, med svært gode besøkstall. Ambisjonene er i tillegg veldig store for tiden fremover.

  • Iain Forbes Redaksjon@lp.no

– Vi har hatt i overkant av 900 besøkende i år, et tall vi kan si oss veldig fornøyd med, sier lederen i Lillesand kunstforening, Gerd Reidun Helmikstøl. Årets utstilling med Tom Lid holdt åpen mellom 21. juni og 29. juli, og Helmikstøl forteller at i år har til og med åpningstidene blitt utvidet.

Det har tydeligvis vært stor interesse for årets utstilling på Meta Hansen huset, og den har blitt nevnt også av Dagbladet mens den pågikk, noe Helmikstøl synes har vært utrolig positivt for å skape blest rundt utstillingen.

Helmikstøl er særdeles fornøyd med måten publikum har deltatt på utstillingen.

– Det har vært voldsomt kjekt med så mange besøkende, de har møtt utstillingen på en veldig positiv måte. Det har vært et veldig bevisst publikum som det har vært interessant å møte, forteller Helmikstøl. Hittil er det blitt solgt 11 bilder, et tall Helmikstøl sier seg fornøyd med, samtidig som hun legger til at det fortsatt er interesserte som ønsker å vurdere kjøp av bildene etter utstillingens slutt.

Mye av interessen skyldes trolig at Tom Lid ikke stiller ut så ofte, og for 31 år siden var han kunstforeningens første utstiller, den gang på Middelskolen i Lillesand. – Samarbeidet med Tom Lid har vært utrolig kjekt, og han har vært innom utstillingen flere ganger etter åpningen, legger Helmikstøl til.

Besøksmessig har denne sommeren vært en av høydepunktene gjennom tidene for Kunstforeningen, og det forsøkes stadig nye ting. På sikt håper Helmikstøl at det vil bli mulig å få til en kafédrift sammen med kunstutstillingene, og gjennom Facebook sier hun at de har skapt seg en stor kontaktflate med mye vekstpotensial.

I månedene fremover vil det bli interessante utstillinger i regi av Lillesand Kunstforening. I første omgang er det duket for en utstilling rettet mot barn og unge i oktober. Denne går i gang etter høstferien med Gunvor Nervold Antonsen.

Årets storsatsing blir i november når utstillingen til Dronning Sonja, Ørnulf Opdahl og Kjell Nupen inntar Lillesand. «Tre reiser, tre landskap» er en vandreutstilling, og det eneste stedet på Sørlandet den vises er i Lillesand. Denne vil komplementeres av verk av Konrad Mehus og Bente Von Krogh, kunsthåndverkere som Helmikstøl sier lager morsomme ting.
– Jeg tror det blir veldig bra, det er en storsatsing, og kommer til å kreve mye jobb. Dette blir noe mange kan glede seg til, sier Helmikstøl som synes det er utrolig spennende at de ble spurt om å holde den utstillingen.

Avslutningsvis konkluderer Helmikstøl med at sommeren har vært en stor suksess, og takker alle kunstinteresserte i Lillesand for besøket.
– Dere inspirer oss for å jobbe videre for å få tak i flere kunstnere, sier hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse